От Министерството на външните работи (МВнР) предупреждават на сайта си

...
От Министерството на външните работи (МВнР) предупреждават на сайта си
Коментари Харесай

МВнР предупреди за транспортен хаос, затворени пътища и липса на ток в Норвегия заради бурята „Ингун“

От Министерството на външните работи (МВнР) предизвестяват на уеб страницата си за нарушавания в превоза, авиосъобщенията и електроподаването в Северна Норвегия поради бурята „ Ингун “.

Заради бурята, минала над Северна и Северозападна Норвегия, тук-там има затворени пътища, затруднено е автомобилното придвижване. 

Метеорологичната работа на Кралство Норвегия разгласи предизвестия за заплаха от свлачища и лавини в северните региони на страната. Летището в град Тромсьо възобнови работата си, само че със забавяне на полетите, някои от които са анулирани, оповестиха от Ситуационния център на министерството. На жителите се предлага да се осведомят за обстановката, да наблюдават известията на самолетните компании си и да следват препоръките на локалните управляващи.

При нужда от подпомагане българските жители в Кралство Норвегия могат да се обръщат към българското посолство в Осло на телефона за неотложни случаи: +47 480 89 793. Сигнали може да се подават и на имейл: [email protected] 

Жителите на Централна Норвегия осъмнаха в обстановка на безпорядък и без електричество, откакто северната страна беше връхлетяна от най-силната стихия за последните повече от три десетилетия, съобщи Асошиейтед прес. Части от скандинавската страна бяха наранени от ураганни ветрове с пориви, достигащи до 180 км/ч.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР