От Министерството на външните работи изпратиха информация във връзка с

...
От Министерството на външните работи изпратиха информация във връзка с
Коментари Харесай

МВнР с подробности за настанено в социален дом във Франция новородено българче


От Министерството на външните работи изпратиха информация по отношение на медийни изявления за новородено дете на българска гражданка, настанено в обществена институция във Франция. МВнР проучи детайлно случая и оказва подпомагане на майката, в границите на своите пълномощия, показват от ведомството.

" Българското посолство в Париж и дирекция " Консулски връзки “ " в Министерство на външните работи поддържат непрекъснат контакт с нашата сънародничка и нейните близки. Посолството се свърза с управлението на болничното заведение, където е родено детето, обществената институция и способените френски управляващи. Настаняването на детето в обществена институция е подхванато като краткотрайна мярка, заради неналичието на адресна регистрация на майката и налични средства. Тя може да посещава детето си ", разясняват от външното ни министерство.

" На 9 май 2022 година е планувано правосъдно съвещание, на което ще бъде преразгледана наложената на 25 април 2022 година с прокурорско постановление временната мярка, според която майката не губи наставнически права. При предпочитание от нейна страна, тя има опция да се прибере с детето си в България. Министерство на външните работи продължава да бъде ангажирано със случая и да оказва нужното подпомагане. Призоваваме медиите за съблюдаване на етичните правила при отразяването му, в това число за позоваване на публична информация от способените институции ", се споделя още в прессъобщението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР