От министерството на транспорта обявиха, че главна дирекция Гражданска въздухоплавателна

...
От министерството на транспорта обявиха, че главна дирекция Гражданска въздухоплавателна
Коментари Харесай

„Струма“ е първата магистрала у нас с хеликоптерна площадка

От министерството на превоза оповестиха, че основна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация " е записала осмото вертолетно летище за незабавната здравна помощ в страната.

Снимка:„ Струма “ е първата автомагистрала у нас с хеликоптерна площадка

Хеликоптерното площадка се намира покрай тунел „ Железница “ на Автомагистрала „ Струма “, което я прави и първата автомагистрала в България с площадка за хеликоптер.

Тази нова инфраструктура доста усъвършенства опцията за по-бързо реагиране при евакуация на потърпевши, при пътни произшествия, както и при други спешни обстановки в сектора на тунела, и в целия район.

По данни на авиационния оператор „ България Хели Мед Сървиз “ ЕАД след приемане на сигнал за случай хеликоптерът ще може да стига от София до тунел „ Железница “ за 30 минути.

Вертолетните летища в България са общо осем. В София са ситуирани три, има и по едно във Варна, Панагюрище, Русе и Велико Търново, а в този момент и на “Струма ”.

Възложител на вертолетното летище в границите на плана за създаване на „ Автомагистрала „ Струма “ – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел „ Железница “ е организация „ Пътна инфраструктура ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР