От Министерството на отбраната разпространиха кадри от дрон, който следи

...
От Министерството на отбраната разпространиха кадри от дрон, който следи
Коментари Харесай

Дрон на Морското училище във Варна засне заседналия край Камен бряг кораб

От Министерството на защитата разпространиха фрагменти от дрон, който следи от небето заседналия край Камен бряг транспортен съд " Vera su ".

Дронът е благосъстоятелност на ВВМУ " Никола Йонков Вапцаров " във Варна, като военноморското учебно заведение е част от междуведомствения екип, образуван за намаляването на евентуалните опасности и освобождението на плавателния съд.

Решението корабът да бъде следен с безпилотни летателни средства е част от ограниченията за разрешаване на рецесията.

Летателните апарати ще правят непрестанно наблюдаване на ситуацията през светлата част на денонощието.



Малко по-рано стана ясно, че екипажът на заседналия кораб отхвърля да бъде евакуиран поради разпореждане на притежателя на кораба.

Кризисният щаб работи в две посоки - недопускане на проблеми с екипажа и предотвратяването на екокатастрофа, съобщи основният шеф на Аварийно-спасителната активност към " Морска администрация - Варна " и началник на интервенциите вицеадмирал Румен Николов.

" Ако се доближи до нужда от евакуация, тя да може да бъде в границите на не повече от 20-30 минути. Претоварване - към този момент се водят диалози с кораб, който да подходи наоколо и да се понижи дистанцията, надлежно времето за претоварване на кораба ", сподели той.

Операцията по разтоварването и изтеглянето на " Vera Su " обаче няма да стартира и в идващите два дни поради неприятните метеорологични условия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР