От Министерството на отбраната отрекоха информация, публикувана в новинарски сайтове,

...
От Министерството на отбраната отрекоха информация, публикувана в новинарски сайтове,
Коментари Харесай

Военното министерство отрече твърдения, че кораб с българи е бил потънал в Украйна

От Министерството на защитата отхвърлиха информация, оповестена в новинарски уеб сайтове, че корабът „ Царевна “ с български екипаж е погубен край пристанище Мариупол, предава БНР. 

Това е първото изказване на българска институция, откакто в интернет уеб сайтове се появиха изказвания, че корабът е взривен с ракета, изстреляна от спецотряда на Националната армия на Украйна „ Азов “ и че всички на борда са починали. Твърденията са съпроводени със фотография, чиято меродавност не може да бъде потвърдена. 

Припомняме, че два кораба с българи намират в акваторията на Украйна. Единият е " Царевна "  (на пристанище покрай Одеса), а другият е  " Рожен "  (на пристанище покрай Мариупол). Те са блокирани там от първия ден на войната и им беше неразрешено да излизат от територията на пристанищата. Корабите плават под малтийски байрак, само че са благосъстоятелност на български компании. 

На 28 март брачната половинка на един от моряците от кораба " Царевна " - Севдалина Стоянова показа пред bTV, че има провали по кораба поради военните дейности в региона. Информацията беше доказана от зам.-министъра на превоза Владимир Върбанов. По думите на Върбанов, в предходните дни осколки от шрапнели са попаднали по мостика и са изпочупили филистрините на кораба, само че няма потърпевши моряци. 

А преди седмица министър председателят Кирил Петков съобщи, че държавното управление е в непрекъснат контакт както с екипажа на „ Царевна “, по този начин и с екипажа на кораба „ Рожен “, който е край украинското пристанище Черноморск. По думите му, " извеждането на кораба в Мариупол все още е невероятно, тъй като пристанището е на фронтовата линия и за изкарването му е належащо да се обезопасят мините, което към сегашния миг няма по какъв начин да стане ". 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР