От министерството на Николина Ангелкова информират днес, че пясъчната дига

...
От министерството на Николина Ангелкова информират днес, че пясъчната дига
Коментари Харесай

Дигата на созополския плаж е почти премахната

От министерството на Николина Ангелкова осведомят през днешния ден, че пясъчната дига е съвсем отстранена. Това се случва единствено часове откакто министърът разпореди оборудването да бъде съборено. В съботния ден Ангелкова бе в Созопол, с цел да беседва с локалните хора, подали сигнал против построяването на дигата. “Винаги търсим противоположна връзка с хората, в случай че има проблеми – решаваме ги дружно с консенсус и това ще продължи и в бъдеще ”, сподели тя.

До унищожаване на пясъчната дига се стигна, откакто инспекция откри, че има разминаване с уведомлението от концесионера, изпратено на 28 октомври до Министерството на туризма, Басейнова дирекция и общината. Инспекцията сподели, че при създаване на дигата в Созопол е изземван пясък от заливаемата повърхност. Затова бе разпоредено възобновяване на съществуващото състояние на плажа и наказателна клауза по контракта от 6900 лв..

Дигите са извънредно значими защитни уреди и не трябва да бъдат отричани, те се употребяват за отбрана на линиите и инфраструктурата от морски стихии на всички места по света. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР