От Министерството на културата поддържат постоянна връзка с директора Васил

...
От Министерството на културата поддържат постоянна връзка с директора Васил
Коментари Харесай

Министерството на културата обеща пълно съдействие за ремонта на Народния театър след бурята

От Министерството на културата поддържат непрекъсната връзка с шефа Васил Василев, излиза наяве от прессъобщение от страна на отрасловото ведомство.

 

Днес ще бъде направена оценка на вредите в постройката на театъра, която е със статут на единична архитектурно-строителна, художествена и историческа недвижима културна полезност с категория „ национално значение “.

 

„ Министерството на културата, като принципал на най-значимата и представителна българска театрална институция в страната, ще окаже цялостно подпомагане за допустимо най-бързото осъществяване на съгласувателната процедура на спешния ремонт на постройката, който шефът на националния културен институт разгласи, че ще извърши. В допълнение, Министерството на културата е готово да спомага и с спомагателни финансови средства, ако такива са нужни “, оповестиха от ведомството.

 

„ В случай на такава нужда от спомагателни разноски, управлението на Народния спектакъл „ Ив. Вазов “ може да кандидатства за в допълнение финансиране от Министерството на културата по програмата за финансови разноски, където все още има неизразходен запас. За задачата е належащо във ведомството да бъде показана подробна количествено-стойностна план-сметка, както и план за възобновяване на постройката “, пишат от МК.

 

Всякакви консервационни и реставрационни действия по постройката на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ следва да бъдат съгласувани с Министерството на културата според Закона за културното завещание.

 

„ Министерството на културата, като принципал на всички свои второстепенни разпоредители с бюджет, оказва цялостно подпомагане и поддръжка за действието им съгласно опциите си и е готово да прегледа всяко едно отправено по съответния ред заявление за подпомагане “, гласи известието на ведомството.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР