От Министерството на финансите съобщиха, че работна група към ведомството

...
От Министерството на финансите съобщиха, че работна група към ведомството
Коментари Харесай

Променят закона за хазарта - край на рекламите край училища и тв инвазията

От Министерството на финансите оповестиха, че работна група към ведомството ще приготви промени в Закона за хазарта, ориентирани към ограничение на рекламата на хазартна активност наоколо до учебни заведения, публични здания и нападателно телевизионно наличие, както и против активността на незаконните уеб страниците за хазартни игри и против опциите за изпиране на пари посредством хазартна активност.

Това беше контрактувано на среща през днешния ден на министъра на финансите Асен Василев и управлението на Националната организация за приходите (НАП) с представители на четирите най-големи организации на хазартната промишленост – Българската асоциация на хазартните действия, Сдружението на уредниците на
хазартни игри и действия, Асоциацията на игралната промишленост в България и Българската гейминг асоциация.

В срещата участваха и представители на Българския състезателен тотализатор (БСТ) и на Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори.

В работната група ще вземат участие представители на МФ, Национална агенция за приходите, БСТ и четирите организации на игралната промишленост. Министър Василев уточни, че е нужна спомагателна регулация в бранша, само че измененията би трябвало да станат в разговор с сектора. Представителите на игралната промишленост обявиха, че вземат ограничения за саморегулация в бранша, само че би трябвало тези регулации да се отразят в законови правила.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР