От Министерството на финансите (МФ) предлагат заплатите на чиновниците да

...
От Министерството на финансите (МФ) предлагат заплатите на чиновниците да
Коментари Харесай

Заплатите на чиновниците няма да бъдат увеличавани поне докато не бъде избрано редовно правителство

От Министерството на финансите (МФ) оферират заплатите на служителите да бъдат замразени и няма да бъдат увеличавани, най-малко до момента в който не бъде определено постоянно държавно управление. От МФ излязоха с план за удължение действието на бюджета за 2022 година, който към този момент е импортиран в Народното събрание, оповестява " Факти ".

До приемането на бюджет за 2023 година достигнатите размери на главните месечни заплати към 31 декември 2022 година в бюджетните организации не могат за бъдат намалявани или увеличавани в границите на заеманата служба като се изключи промени в размерите, избрани в нормативен акт, гласи текст от проектозакона на Министерството на финансите.

Същевременно от ведомството не оферират нов бюджет за 2023 година, а единствено удължение на остарелия, тъй като в новия бюджет би трябвало да залегнат политики на държавно управление с парламентарно болшинство. Предложението на МФ е главните параметри от бюджета за актуалната година да работят до приемането на бюджет за 2023 година, само че не повече от три месеца. Идеята е този тримесечен период да стартира да тече от 1 януари 2023 година, само че в него да не се включва времето, през което няма държавно управление.

Това значи, че в случай че в този момент не бъде образувано държавно управление и Народното събрание се разпусне за провеждането на нови избори, размерите на минималната заплата, възнагражденията в администрацията, детските, компенсациите за безработица и всички останали обществени заплащания може да останат в настоящия си размер за по-дълго време от посочените три месеца.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР