От Министерския съвет обвиниха ръководството на Агенция “Пътна инфраструктура” за

...
От Министерския съвет обвиниха ръководството на Агенция “Пътна инфраструктура” за
Коментари Харесай

МС дава брифинг за прекратените от АПИ поръчки за ремонт и поддръжка на пътища

От Министерския съвет упрекнаха управлението на Агенция “Пътна инфраструктура” за едностранно преустановяване на всички нови публични поръчки за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа.

Обществените поръчки бяха оповестени през април на мястото на съществуващите контракти, по които са открити порочни строителни практики, напомнят от пресслужбата на кабинета и допълват, че с обяснението за пропуски в документите АПИ " на процедура слага изпълнителната власт в неспособност да разпореди по транспарантен метод ремонта и поддръжката " на пътищата за идния зимен сезон.

Подробности се чака да бъдат оповестени по време на брифинг в Министерски съвет през днешния ден. В него ще вземат участие заместник-министрите на финансите и на районното развиване и благоустройството — Андрей Цеков и Ивайло Стайков, както и Настимир Ананиев, ръководител на парламентарната Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.

Брифингът съответствува с началото на митингите на пътните строители поради неизплатени отговорности за осъществени действия и неналичието на индексация по договорите за строителство.

От 9 ч. стартират митинги на пътните компании, проведени от Браншовата камара " Пътища " поради неизплатени отговорности за осъществени действия и неналичието на индексация по договорите за строителство.

Към митинга се причислява и Камарата на строителите в България.

В центъра на София демонстрацията ще бъде пред служебния вход на Народното събрание, а шествие ще тръгне и по Околовръстното шосе на столицата. Протести ще има.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР