От Миглена Каканашева - Мегз май може да се очаква

...
От Миглена Каканашева - Мегз май може да се очаква
Коментари Харесай

Ето какво прави Мегз в Дубай

От Миглена Каканашева - Мегз май може да се чака всичко, в това число и най-причудливи осъществявания. Ако ви бяхме споделили преди години, когато скандалната дизайнерка участваше във "ВИП Брадър ", че ще зареже блясъка на славата и ще се посвети на природата, надали щяхте да повярвате.

Но ето, че Каканашева го прави и то с цялостна мощ. При следващото си посещаване в Дубай неотдавна някогашната дизайнерка се отдаде на развъждането на пчели. Нещо повече - докосна се до тях напълно, напълно от близко, несъмнено, оборудвана отвред. И остана впечатлена!

"Пчелите са изумителни същества. Да прекарам малко време в такава непосредственост с тях и да науча толкоз нови неща за тях - беше меко казано възхитително прекарване за мен. Впечатлих се от толкоз доста неща, само че желая да ви споделя най-изумителното за мен.
Знаете ли по какъв начин се избира Кралица Майка (вижте я на втората фотография. Тази със златната точка). Когато остарялата Кралица почине или към този момент не е годна и пчеларя или пчелите я убият, пчелите си избират най-здравото бебе. Тогава стартират да го зареждат с маточно млечице. Това е секрет от горночелюстните жлези на пчелите.

Буквално я хранят с плътта си и по този начин я трансформират в кралица. Нейната функционалност е да ражда и да поддържа целостта на кошера. От нейните горночелюстни жлези се отделя вещество, с което пчелите се сплотяват и усещат наличието на майката в фамилията.

Толкова е удивително. А мъжките пчели - търтеите - се развиват от неоплодени яйца, които Кралицата отделя. Те безусловно си нямат татко. Имат си дядо и майка, чиито генетичен материал предават. Вижте единствено - Родени без татко с единствената цел да станат татко И когато оплодят царицата, половите им органи остават в нея. И в случай че оплождането е било сполучливо - мъжките пчели умират. Представяте ли си - умират, с цел да дадат живот. Изумителни същества, не инцидентно са разказани даже в свещените книги. ", написа Мегз в поста си и демонстрира образно по какъв начин е протекла срещата й с чудните пчели.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР