От Мета, компанията майка на Фейсбук и Инстаграм обявиха, че

...
От Мета, компанията майка на Фейсбук и Инстаграм обявиха, че
Коментари Харесай

Политическата реклама в платформите на МЕТА ще показва дали е създадена с AI

От Мета, компанията майка на Facebook и Инстаграм оповестиха, че ще изискват политическите реклами на техните платформи да демонстрират дали са основани благодарение на изкуствен интелект.

Според условието на Мета, когато потребителят отвори рекламата, би трябвало да има етикет, който демонстрира потреблението на изкуствен интелект. Изискването влиза в действие от 1 януари и е годно за целия свят.

Компаниите ще би трябвало да вмъкват дигитален воден знак в своите реклами. Това има за цел да даде опция на гласоподавателите да схванат кой е основал рекламите и да подсигуряват, че рекламите не могат да бъдат цифрово изменени от различен, без това да е показано.

С създаването на нови стратегии става все по-лесно потреблението на аудио и видео изображения и спомагателната обработка на действителните изображения. Това прави допустимо основаването на подправени видеоклипове. Когато са свързани със обществените медии, подправено показани събития могат да подведат и объркат хората в голям мащаб.

Новата политика на Meтa ще обгръща всяка реклама, обвързвана със обществен проблем, избори или политически персони, в която има реален облик на човек или събитие, изменени благодарение на изкуствен интелект. Ако технологията се употребява единствено за преоразмеряване или наблягане на изображението няма да се изисква каквото и да е обозначаване.

Според Мета, наличие, което нарушава разпоредбите, ще бъде премахвано.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР