От месеци жители на столичните квартали „Красно Село“ и „Манастирски

...
От месеци жители на столичните квартали „Красно Село“ и „Манастирски
Коментари Харесай

Жители на два столична квартала настояват за поставяне на светофар на опасно кръстовище


От месеци поданици на столичните квартали „ Красно Село “ и „ Манастирски Ливади – Запад “ се борят за монтирането на светофар. Причината е затрудненото влизане и излизане от кварталите по ул. „ Тодор Каблешков “ и честите произшествия в региона, по думите им, точно поради натоварения трафик, който не се контролира.

Живущите описват, че мястото е много рисково и за пешеходците. Веселин Кръстев изясни, че се борят за слагането на светофар от 29 май 2021 година
Снимка: bTV

„ Първоначално сме подали сигнала в районната администрация, оттова по него стартира да работи Столична община “, изясни той.

От Столична община още преди към месец и половина са издали позволение за градеж. Проектът е в ход, той ще се реализира.

„ Забавянето не идва от нас. Получили сме публично писмо с позволение за градеж на 25 март. Вчера сме получили и заповед за неговото авансово осъществяване. Два дни преди 25 март сме получили План за ръководство на отпадъците и План за сигурност и здраве, те са утвърдени. Одобрени са и разрешението за градеж и заповедта за предварителното му осъществяване също са оповестени на електронната ни страница дружно със скица, която демонстрира краткотрайна организация на придвижването, до момента в който тече това строителство “, изясни зам.-кметът на регион „ Красно село “ Ивайло Веселинов.
Снимка: bTV

Инж. Димитър Петров шеф на Дирекция „ Управление и разбор на трафика “ изясни, че след три дни би трябвало да получат отговор за влизане в действие на разрешението за градеж.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР