От месец пред името на д-р Валери Кунев вече присъства

...
От месец пред името на д-р Валери Кунев вече присъства
Коментари Харесай

ГОЛЯМО ПРИЗНАНИЕ! Търновски лекар стана лорд в Англия

От месец пред името на доктор Валери Кунев към този момент участва и купата лорд. Медикът аристократ съобщи, че званието го кара да се усеща горделив, така е получено след щедрост.

По негови думи животът му няма да се промени изключително доста след придобиването на купата и единствените облаги, които получава, ще са на територията на Англия. У нас „ лорд “ му носи задоволство, че подкрепя идеята за запазване на околната среда и развиването на екотуризма на Острова, написа "Борба ".

Д-р Кунев е родом от Велико Търново, експерт по обща хирургия, само че преди 13 години напуснал здравната система. Ориентирал се към фармацевтичния бранш и твърди, че не съжалява за решението си. Неговата щерка учи в Англия и тази Коледа го изненадала със документ за лорд. „ Това е изцяло законно в кралството и датира от 1810 година. Титлата се получава против закупуване на имот. Аз съм притежател на 15 кв. фута в Националния парк Lake

District в Северна Англия (фут е английска мерна единица, която е равна на 30.48 см. 15 фута са 4,57 м). Средствата за покупка на парцела в действителност отиват за поддържане на цялата предпазена територия, защото мястото е доста известно за феновете на екотуризма. То притегля милиони хора със своите величествени езера, хребети и животни, които са пред изгубване в международен мащаб “, описа той. Ексхирургът изясни, че не всеки обаче става лорд след покупка на земя. Кандидатите биват одобрявани от специфична британска комисия и по-късно избрана компания раздава купите единствено на тези, които дават отговор на критериите. Д-р Кунев възнамерява през 2018 година да отиде персонално да види имота си.

В парка е застъпена концепцията за къмпингуване и на драго сърце счита да се възползва от него. „ Тази купа, несъмнено, не ми дава право да вземам участие в Камарата на Лордовете. Чрез нея мога да употребявам понижение при извършване на покупки на избрани артикули и търговски обекти, отстъпки при прилагане на пощенски услуги и постоянно да преминавам през първа класа на всички летища “, изясни той.

Лорд Кунев разяснява, че в случай че този модел на популяризация на естествени и исторически забележителности се приложи и у нас, би пожънал огромен триумф. „ Представете си опцията за закупуване на терен от Царевец или Трапезица, каква горделивост ще е за всеки „ притежател “ и придобиването на остаряла българска купа.

Средства от покупко-продажбите биха били изключително потребни за консервация на историческите обекти, за финансиране на нови археологически разкопки в тях и ред други значими действия “, предвижда ексхирургът. Търновецът е сложил в дома си документа до последната премия, която получил предходната година – сребърен орден от колоездачната обиколка на Царевец – „ Tarnovo ultra “.


Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР