От малки ни възпитават да си мием зъбите сутрин след

...
От малки ни възпитават да си мием зъбите сутрин след
Коментари Харесай

Учени разрешиха дилемата: „Кога да си мия зъбите – преди или след закуска?“

От дребни ни възпитават да си мием зъбите заран след ставане и вечер преди лягане, но пропущат да пояснят дали това би трябвало да се случи преди или след закуската. Впрочем тази детайлност значима ли е въобще? Днес позволяваме всяка от тези дилеми.

Според специалисти миенето на зъби преди закуска е доста по-полезно за емайлa и цялосното здраве на устната празнина.

Е, колкото и да е неприятно да изпием първото си кафе за деня, до момента в който още имаме усет на флуор в устата си, в реда на нещата е да знаем какво споделя науката по въпроса, пък взимането на решение оставяме на вас.
 Как да избелим пожълтелите зъби  Как да избелим пожълтелите зъби  Как да избелим пожълтелите зъби  Как да избелим пожълтелите зъби
Измиването на зъбите заран ги почиства от плака и бактерии, също така покрива емайла със защитна преграда против киселините в стомаха. Освен това като миете зъбите си заран, вие ускорявате производството на слюнка, която оказва помощ на храната да се разгражда по-лесно и убива нездравословните бактерии, които се развъждат в устната кухина през нощта и предизвикват така наречен „ утринен мирис “. 
 image2_16x9.png Плутон е в Народоосвободителна въстаническа армия ЕРА: какво да чака всяка зодия през идващите 20 ГОДИНИ На фокус
И въпреки всичко, в случай че ви е по-удобно да миете зъбите си след закуска, това не е крaят на света. Пък и по-добре да измиете зъбите си след закуска, в сравнение с въобще да не ги измиете. Необходимо е обаче да спазите едно простичко предписание: безусловно избягвайте да миете зъбите си по-рано от 30 минути (в най-хубавия случай 1 час) след хранене , изключително в случай че сте консумирали препeчени филийки, цитрусови плодове, сушени плодове или кафе, които се причисляват към така наречен киселинни храни. 

Препоръчваме ви да пиете доста вода и дъвка без захар след хранене, с цел да улесните още повече измиването с четката. 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР