От лятото на миналата година автобусна линия номер 23 е

...
От лятото на миналата година автобусна линия номер 23 е
Коментари Харесай

Жителите на един варненски район: Повече от половин година сме без автобус

От лятото на предходната година автобусна линия номер 23 е с изменен маршрут и не обслужва спирките сред постройката на ВиК и разклона за с. Каменар. Този проблем сложиха варненци на заместник-кметът по бюджет и финанси Христо Рафаилов. Той беше осведомен с проблемите на живущите на ул. " Прилеп “ във Варна по време на първата си приемна. По думите на жителите поради забавените ремонтни действия по ВиК-инфраструктурата липсва публичен превоз в региона.

Христо Рафаилов съобщи, че ремонтните действия на ул. " Прилеп “ са наследени от миналата администрация. Той уточни, че е осведомен с рецензиите във връзка с качеството на строителните действия и акцентира, че екипите на отрасловите дирекции всекидневно управляват процесите на терен. Рафаилов изясни още, че Община Варна няма право да позволи прекосяването на рейсове на градския превоз по улици, които не са въведени в употреба. Това е и повода за смяната на маршрутите на автобусните линии.

По време на приемния ден Рафаилов одобри и ръководителя на Ромския народен съюз Атанас Дечев. Дечев изиска подпомагане от Общината за даване на помещение за офис, в който да се споделя информация за обществени, здравни, жилищни и просветителни въпроси в помощ на малцинствените общности. Рафаилов обясни стъпките, по които неправителствената организация може да приготви и входира документално искане до Община Варна, като акцентира, че окончателното решение за прилагане на общинска благосъстоятелност е на Общинския съвет.

Следващият приемен ден на Христо Рафаилов е на 26 март 2024 година Записването става при техническия помощник на телефон: 052 820 310.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР