От Локомотив Пловдив обявиха, че вратарят на тима Илко Пиргов

...
От Локомотив Пловдив обявиха, че вратарят на тима Илко Пиргов
Коментари Харесай

Илко Пиргов прекрати кариерата си, но остава в Локо Пд на нов пост

От Локомотив Пловдив оповестиха, че вратарят на отбора Илко Пиргов приключва кариерата си. Той ще продължи в клуба, само че с нова роля. Пиргов ще е координатор сред представителния отбор и школаат на „ смърфовете “. Стражът завършва кариерата си в пловдивското Локо с 99 мача зад тила.

Ето какво написаха „ железничарите “ на формалния си уебсайт за Пиргов:

Вратарят на ПФК Локомотив Пловдив Илко Пиргов поставя завършек на своята кариера като футболист. Стражът ще продължи да работи в клуба, като ще бъде координатор сред първия тим и детско-юношеската школа на “черно-белите ”. Освен това той ще дава отговор за методиката и развиването на вратарските фрагменти в академията.

Илко Пиргов дебаркира в Локомотив (Пловдив) на 01.06.2016г., а останалото е история!

От тогава той записа тъкмо 99 мача с екипа на “черно-белите ” във всички шампионати. Стражът остана предан на “черно-бялата ” концепция през целия този интервал и бе неизменима част от едни от най-незабравимите триумфи на клуба в последните няколко години!

От Велико Търново, през София, та чак до Ухерске Храдище в Чехия – изявите на Илко Пиргов ще бъдат помнени постоянно, като ще носят топлота в сърцата на локомотивците и горест в очите на съперника!

През кариерата си Илко Пиргов е играл също за Пирин (Благоевград), ЦСКА (София), Черно море, Литекс, Отопени и Берое. Но един път докоснеш ли се до “черно-бялата ” магия, няма връщане обратно!

Вратарят ще остане вечно с именит статут в Локомотив (Пловдив)! Освен с изявите си на терена, Илко Пиргов непрекъснато демонстрираше (и ще продължава да демонстрира) и обществена отговорност към хора със специфични потребности и хора в затруднено състояние!

Легенда с основно “Л ” и Човек с основно “Ч ”!

“Имаш Илко, имаш всичко! ”

Завинаги ще бъдеш един от нас!

Благодарим ти за незабравимите мигове на терена, легендо!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР