От Левски обявиха, че на клуба е наложена глоба от

...
От Левски обявиха, че на клуба е наложена глоба от
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: УЕФА наложи солено наказание на Левски!

От Левски оповестиха, че на клуба е наложена санкция от 40 000 евро от УЕФА след мача с Шкупи в Скопие. Санкцията е за " дискриминационно държание в трибуната с последователи на ПФК Левски, включващо викания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия бранш. " Също по този начин на клуба му е неразрешено да продава билети за своите почитатели за идващото посещение на " сините " в европейските клубни шампионати. При ново нарушение в идващото домакинство на тима от Европейските клубни шампионати, стадион „ Виваком Арена – Георги Аспарухов “ ще бъде отчасти затворен.

Ето какво написаха от Левски на уеб страницата си:

" Уважаеми последователи,

Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе по отношение на установените нарушавания на първата среща от 2-ия прелиминарен кръг на UEFA Conference League 2023/24 „ ФК Шкупи “ – „ ПФК Левски “ на 27.07.2023 година в Република Северна Македония, налагайки санкция от 40 хиляди евро за дискриминационно държание в трибуната с последователи на „ ПФК Левски “, включващо викания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия бранш.

„ ПФК Левски “ получи възбрана за продажба на билети на своите последователи за идващото посещение на тима в Европейските клубни шампионати.

При ново нарушение в идващото домакинство на тима от Европейските клубни шампионати, стадион „ Виваком Арена – Георги Аспарухов “ ще бъде отчасти затворен.

Отново се обръщаме към всички последователи да поддържат тима на реванша против „ ФК Шкупи “ в София на 3 август без прояви на експанзия, принуждение, расизъм, дискриминация, ксенофобия и политически лозунги, защото те могат да донесат спомагателни тежки санкции от УЕФА на обичания ни клуб. "
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР