От Леонид Селиктар В свят на електрически автомобили, доминиран от

...
От Леонид Селиктар В свят на електрически автомобили, доминиран от
Коментари Харесай

Volkswagen ID.BUZZ : Електрически ускорител на усмивки

От Леонид Селиктар

В свят на електрически коли, доминиран от Tesla, е доста елементарно да се " загубим " в общата картина и продажбени индикатори, и да не вземем поради обстоятелството, че американският производител сглобява действително видяно един модел. Да, той е доста добър като успеваемост, а за софтуера и поддръжката могат да мечтаят в действителност доста, включително и съществени, открити имена. Но е един.

Представете си, че авто колос, като Volkswagen примерно, загърби предишното си, отстрани откритите си пазарни позиции с повече от 15 модела и модификации купе, и се концентрира върху един артикул, пък бил той и в две версии на купето си. " Играта " ще се развие мълниеносно и надали развиването и финала й ще бъдат в интерес на американската марка.

Но Volkswagen не прави това, а продължава, въпреки и малко по-бавно, само че за сметка на това напоително, да основава и пуска в продажба модели с напълно електрическо задвижване, които поетапно стават все по-добри и заемат все по-голяма част от общата реализация на марката. През първата четвърт на 2023 година, Volkswagen Group регистрира в доставките си на 100% електрически коли (BEV), като достигнатият резултат е бил на равнище от 141 000 единици (99 200 за Q1 на 2022). Половината от тях- към 70 000 доставки, са генерирани от марката Volkswagen, като най-търсени през тримесечието са били Volkswagen ID.4/ID.5 с 41 900 единици и ID.3 с 23 600.

След пазарните лансирания на ID.3, ID.4/ID.5 и ID.6 (в Китай), и в очакване на това на напълно новото топ-предложение , най-новото и в това време най-експресивното и унищожаващо равнодушието пазарно предложение на Volkswagen е дълго чаканият правоприемник на емблемата Bulli, а точно напълно електрическия ID.BUZZ.



Volkswagen ID. Buzz, който е разполагаем в две съществени версии- ID. Buzz и лекотоварната ID. Buzz Cargo, е създаден на модулната платформа за електрически автомобили MEB (Modular Electric Drive Kit) на Volkswagen Group и е изпълнен с батериен модул от 77 kWh. Интегрираният електромотор е с мощ от 204 конски сили и въртящ миг от 310 Нм, а батерийната технология разрешава, несъмнено при съществуване на съответната бърза зарядна инфраструктура, зареждане с потенциал от до 170 kW.

ID. Buzz, който ще получи също по този начин и версия с дълга база и по-голяма батерия, е с дължина от 4712 мм, височината е 1937 мм, а ширината е 1985 мм. В резултат на това, а и на приятното за окото минималистично осъществяване на интериора, вътрешният шир, на който могат да разчитат лидерът и пасажерите е в действителност впечатляващ. Тестовата версия на електрическия автомобил беше изпълнена в пресен двуцветен контрастност и приятни за окото и ръката дървени приложения по предното табло.

При създаването на интериора на ID. Buzz, екипът на марката е обърнал съществено внимание на еко-отговорното му осъществяване, като във вътрешността могат да бъдат открити още повече рециклирани и рециклируеми материали. ID. Buzz и ID. Buzz Cargo са и първите пазарни оферти на Volkswagen, навътре в които не участва естествена кожа.

Дигитализацията в купето на електрическия автомобил е изпълнена с познатото оформление с централно ситуиран екран на инфо-развлекателната и мултимедийна система, и интегриран към конзолата на кормилото по-малък инструментален панел с опция за персонализиране на интерфейса и набора подавана на него информация. Зад двата екрана, по дължина на цялото предно табло пък е завършена " лентата " на въздуховодите на вентилационната/климатичната система, които се контролират с приятни като тактилност водачи.

Отличен комфорт и опора оферират също по този начин и предните ergoComfort седалки, които идват и с функционалност за запаметяване на позиция. Друг забавен миг при тях е фактът, че те са изпълнени освен с по един (от вътрешната страна) сгъваем и пригодим във височина подлакътник, а и с по още един, интегриран от външната за седалката страна.

По-лесен достъп до втория ред седалки при ID. Buzz от Volkswagen надали са може ли да осъществят, само че въпреки всичко от компанията са добавили и ефектни меки дръжки за още по-голямо улеснение и сигурност. Двойката плъзгащи се странични задни порти могат да бъдат ръководени както посредством бутон от интериора и със притискане на отключващия механизъм на външните дръжки, по този начин и посредством отдалеченото на колата и посредством двойка бутони в междинната подпора в предната част на купето.

При общоприета настройка на седалките на пътническата версия на Volkswagen ID. Buzz, свободният товарен размер на електрическия автомобил е 1121 литра, а товарната предлага свободен размер от 3.9 куб.м.

Въпросът за морето... Ще стигне ли Volkswagen ID. Buzz до нашето " обичано " Черноморие? Ми не, няма да стигне без дозареждане по пътя. За наслада и утешение на евентуалните притежатели на модела, както и на всички останали напълно електрически коли, автомагистрала Тракия е относително добре обезпечена с задоволително огромна (предвид настоящото положение на автопарка) и непрестанно разрастваща се зарядна инфраструктура, по-голямата част от която е формирана от бързи зарядни станции. След един бърз обяд или дълго кафе някъде по пътя, заветната цел ще бъде достигната без непотребни нерви и съмнения.

Ако би трябвало да навлизаме в конкретика, по време на теста на електрическия автомобил, който е изцяло приспособен и за магистрална приложимост с оптималната скорост на придвижване от 145 км/ч (електронно ограничена) и е със фабричен свободен пробег от към 420 километра (WLTP стандарт на замерване) даде следните показания в два типични за извънградското шофиране случая:
-София- Пазарджик- София: изминати 242 километра, междинна консумация 22.9 kW на 100 километра, междинна скорост 77 км/ч, външна температура 15-20 градуса
-София- летище Сепарева Баня (през Железница)- София: изминати 127 километра, междинна консумация 21.3 kW на 100 километра, междинна скорост на придвижване 49 км/ч, външна температура 2-15 градуса

Истинската хубост на Volkswagen ID. Buzz е в неговото съвременно завещание, което заковава усмивка както на вашето лице, по този начин и на тези срещнали погледа си с него. Това е автомобил, който не е полюсен със своя дизайн и лъчение. Това е автомобил, който разсънва миловидна усмивка във всеки наблюдаващ го и потупва притежателя си по рамото за положителния избор.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР