От Леонид Селиктар В момента, Citroen разполага с най-интересната и

...
От Леонид Селиктар В момента, Citroen разполага с най-интересната и
Коментари Харесай

C5 AirCross е най-комфортната кола на Citroen

От Леонид Селиктар

В момента, Citroen разполага с най-интересната и цялостна продуктова гама в цялата си история. Със смели решения, както във връзка с дизайн, по този начин и на технологиите, френската марка е в положение да отговори на всяка потребителска потребност и очакване. Независимо дали става въпрос за субкомпактно решение за градска подвижност като , напълно електрически средноразмерен модел (e-C4), първокласен транспортьор като C5 X или многофункционален пътнически превоз.

Макар и да не е най-скъпия артикул на френската компания, от всички настоящи модели, които Citroen предлага на пазара, най-хубавото се назовава C5 AirCross. И това е по този начин още от момента на стартирането на продажбите на неговото напълно ново потомство преди повече от 4 години.

През 2023 година, C5 AirCross е още по-добър, като надгражда познатата и високо оценена база със съществено освежен екстериорен дизайн, увеличена софтуерна база с акцент върху електрификацията, нови благоприятни условия за персонализация, нови цифровизирани повърхности и други.



C5 AirCross показва цялостна промяна на предната си част, където откриваме нова решетка и Y-образна диодна светлинна индикация, освежено оформление на задните светлини, нови 18-цолови алуминиеви джанти, нови благоприятни условия за персонализация на интериора, нов 10-инчов сензитивен на досег екран и нова централна подпора.

Една от главните отличителни черти на SUV модела на Citroen е неповторимата за френската марка композиция на Citroen Advanced Comfort окачване и Advanced Comfort седалки. Последните се приближават, както като визия, по този начин и като чувство, по-скоро до ергономично кресло, в сравнение с до класическа седалка, като оферират отлична ергономия и странична опора в комбиниране с масажна функционалност с няколко режима на работа. Окачването Progressive Hydraulic Cushions, което може да бъде открито единствено в артикул на Citroen, пък дава обещание върхов комфорт с помощта на функционалността си за " гасене " на неравностите по пътя.

Друг забавен " миг " в интериора на C5 AirCross е консолидираното на разделяме на три елементи и пригодим в надлъжно на купето направление втори ред седалки, които също така имат опция и за настройване на ъгъла на облегалките си. В резултат на това и според от определената трансформация във връзка с задвижващата система, товарната съдържимост на автомобила варира от 580 до 720 литра при класическите системи и от 460 до 600 литра при електрифицираната зареждаема (PHEV) версия.

Говорейки за интериора на C5 AirCross би трябвало да споменем и за измененията, свързани с осъществяването на предното табло и междинната подпора. Водачът и пасажерът начело към този момент могат да разчитат на още по-голям- 10-инчов, централно ситуиран и повдигнат във височина сензитивен на досег екран на бордовата инфо-комуникационна и мултимедийна система. С нов дизайн и позиция са също по този начин са и въздуховодите. Инструменталният панел на автомобила е с диагонал от 12.3-инча и предлага огромна набор благоприятни условия за персонализиране на интерфейса, тъй че лидерът да конфигурира онази информация, която смята за най-важна за неговото шофиране.

Изцяло ново също по този начин е и осъществяването на междинната подпора сред двете предни седалки, където откриваме нови стилен e-Toggle превключвач на автоматизираната трансмисия и подобен за режимите на работа при зареждаемите (PHEV) хибридни версии, апаратура за безжично зареждане на мобилен телефон, както и чашкодържачи, поделение за по-малки предмети и подлакътник с завършено под него в допълнение товарно пространство.

Отличен комфорт и спомагателна убеденост на пътя внася също по този начин и кормилото на C5 AirCross, който е многофункционален, с бутони за бърз достъп до главните настройки на аудиосистемата и интерфейса на инструменталния панел. Благодарение на характерната си структура, той дава обещание отличен захват с по-твърда външна част и мека ергономична вътрешна.

Коментирайки комфорта и спокойствието на борда, които предлага флагманския SUV модел на Citroen няма по какъв начин да не споменем и софтуерната база, с която разполага, за повишение на сигурността му на пътя. В взаимозависимост от равнището на осъществяване, в оборудването на автомобила могат да бъдат открити 20 високотехнологични системи за сигурност и асистиране на ръководството, включително помощник за полуавтономно (Ниво 2) придвижване по високоскоростни пътища, система за следване на трафика с автоматизирано понижаване на скоростта и тръгване, адаптивен круз надзор, помощник за следване на пътното платно и други.

Citroen C5 AirCross предлага огромно многообразие и във връзка с задвижващата си гама, като тук откриваме както типичен PureTech 130 бензинови и BlueHDi 130 дизелови версии в настройка с 6-степенна ръчна или 8-степенна автоматизирана трансмисия, по този начин и зареждаема (PHEV) хибридна трансформация.

Именно последната е и може би най-интересната от наличните, като е налична в две мощностни версии- Hybrid 180 e-EAT8 и Hybrid 225 e-EAT8, с 8-степенна автоматизирана трансмисия. Тук, с помощта на интегрираната компактна батерия с потенциал от 14.2 kWh и електромотор с мощ от 110 конски сили, SUV моделът предлага придвижване в напълно електрически режим от до 63, а системата постоянно реализира потеглянето от място единствено с електрическа сила. Допълнителна успеваемост може да бъде реализирана и с помощта на системата за регенерация на спирачната и инерционната мощ.

Интересно развиване на модификационната гама на Citroen C5 AirCross ще настъпи през идващите няколко седмици, откакто от компанията стартират новата хибридна версия на SUV модела- HYBRID 136, употребяваща 48-волтова технология. Тя е осъществена под формата на композиция на нов PureTech бензинов мотор със 136 конски сили, нова електрифицирана роботизирана предавателна кутия e-DCS6, електромотор с мощ от 29 конски сили и стилен батериен детайл, който се дозарежда в процеса на работа на главната задвижваща система. Тук режимите на работа на задвижващата система са автоматизирани и е допустимо до 50% от градските пътувания да бъдат осъществени в напълно електрически режим.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР