От Леонид Селиктар В края на миналата година се срещнахме

...
От Леонид Селиктар В края на миналата година се срещнахме
Коментари Харесай

KGM Torres EVX : Много повече от само един електрически Torres

От Леонид Селиктар

В края на предходната година се срещнахме с напълно новото и първо по рода си за марката KGM ( ) SUV пазарно предложение . Моделът ни впечатли с помощта на отличителният си офроуд дизайн, стабилната софтуерна база и сериозната си многопрофилност.

Благодарение на формалният вносител на KGM в България- Ратола, имах опция за малко да се срещна със идната страница в новата история на марката, а точно напълно електрическата версия на Torres- Torres EVX.

С Torres EVX марката KGM прави по едно и също време две доста съществени стъпки- показва първата си напълно електрическа кола и още по-точно- първото си електрическо SUV, и я вкарва на пазара надграждайки и модернизирайки софтуерната база на главното моделно означение. Ако изключим главната част от купето на автомобила, съвсем всеки един от детайлите му, започвайки от светлини, дизайн и обща стилистика, и преминавайки през интериора и несъмнено задвижването, е изцяло трансформиран.

Най-малките, само че в това време забавни, промени по външността на автомобила са свързани с оформлението на задната му част и по-точно с интегрираните светлини. Макар и със същата обща форма, като Torres, при Torres EVX те са с напълно нов и доста по-модерен софтуерен дизайн.



Цялостна промяна, само че запазваща огромна част от преобладаващото лъчение на главния модел, е настъпила обаче в предната част на автомобила. Тук откриваме напълно ново осъществяване на челната решетка и бронята, като действително всеки един от главните детайли, като фарове, маска, въздухозаборници, които към този момент са с дейна функционалност, и други, са напълно нови.

Особено мощно усещане при KGM Torres EVX прави оформлението на осветителната система, която при електрическия автомобил покрива цялата широчина благодарение на набор диодни детайли. Същите идват и с анимирана светлинна поредност от типа " Добре пристигнали ", когато автомобилът записва ключа наоколо.

В резултат на новата стилистика на предната си част, KGM Torres EVX е позагубил малко от офроуд експанзията на общоприетия Torres, само че за сметка на това без подозрение е надградил във връзка с футуристичното си лъчение.

Много съществени промени се следят и навътре в Torres EVX, главната от които е обвързвана с цифровизираните повърхности. Докато при Torres те бяха три, при напълно електрическата кола откриваме единствено два, само че за сметка на това доста по-големи. Както инструменталният панел, по този начин и екранът на инфо-комуникационната и мултимедийна система, са с диагонал от 12.3-инча и точно посредством тях се реализира работата с всички съществени и вторични подсистеми. И двата екрана с отлична резолюция и прелестен и конфигулируем интерфейс, по функционалността на който компанията продължава да работи и сега.

Реално видяно, от остарялата настройка на предното табло, единственият бутон, който е намерил място в интериора на Torres EVX е този на спешните светлини. Присъствието обаче си резервират системата за програмируемо косвено осветяване, ергономичният многофункционален волан и комфортните седалки с електронно ръководство с интегрирани в задната част на подглавниците окачалка.

В резултат на променената настройка на предното табло, Torres EVX получава и напълно ново осъществяване на междинната си подпора, нов контролер за превключването на режимите на придвижване, заменящ класическия скоростен лост, система за безжично зареждане на мобилен телефон, спомагателни USB-C контакти, включително и два за пасажерите на втория ред, и други.

На фона на горните промени, Torres EVX е запазил отдалеченото и автоматизирано опериране с вратата на багажника и в действителност впечатляващият шир на своя ДВГ вид, който в композиция с делимите и сгъваеми облегалки на задните седалки и с вместимостта на товарното си поделение от до 839 литра, е доста положително решение даже за къси неангажиращи къмпинг завършения.

При Torres EVX обаче обстановката към излетите измежду природата и многофункционалността са пренесени на още по-високо равнище с помощта на обстоятелството, че това е електрически автомобил. И то подобен, който разполага с функционалност V2L. Това значи, че колата е в положение да зарежда външни електрически уреди, включително осветителни тела, дребни фурни, аудио системи, външни монитори, принадлежности и действително всеки електрически инструмент, който може да бъде употребен в всекидневието, пренасяйки къмпинг преживяването на едно напълно ново равнище.

По отношение на самото задвижване на Torres EVX, от KGM са създали извънредно рационален ход, като са заложили на технология на експерта в региона на електрическата мобилност- BYD. Електрическият мотор е с с мощ от 207 конски сили и 339 Нм, а батерийният модул е с потенциал от 73.4 kWh, като разрешава бързо зареждане с потенциал от до 145 kW. Бордовата апаратура е 10.5 kW, участва и термопомпа.

По отношение на свободния пробег, от KGM показват цифрата от 635 километра при приложимост в градска среда и 462 километра в смесен режим на употреба.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР