От Леонид Селиктар Такъв модел не е имало в историята

...
От Леонид Селиктар Такъв модел не е имало в историята
Коментари Харесай

408: Нова порода Peugeot

От Леонид Селиктар

" Такъв модел не е имало в историята на Peugeot ", съобщи Линда Джаксън, изпълнителен шеф на френската марка, по време на онлайн представянето на напълно новото Peugeot 408 в края на юни предходната година. Няколко седмици по-късно- на интернационалното ревю в Париж, имах опцията да видя автомобила и онлайн, и нямаше по какъв начин да не се съглася изцяло с нея. Защото на щанда видях едно ново пазарно предложение на френската марка, което издига компанията на още по-високо равнище, като предлага на потребителите артикул, който в действителност няма еквивалент отвън компанията-майка Stellantis.

" Peugeot постоянно е била креативен насочена марка и го показва още веднъж с този модел ", показа също по този начин по време на премиерата на модела Джаксън. " Той не се вписва в нито една от авансово заложените категории. Очевидно е, че не е седан, само че също по този начин е ясно, че не е SUV. Това е нова порода Peugeot. И дори е нов тип автомобил ".

Изненадващото при новото 408 е не толкоз това какъв брой друг е той на всичко останало на пазара, а това, че сме толкоз сюрпризирани от появяването на кола с сходен дизайн и то от марка като Peugeot. Може би трябваше да я предвидим по някакъв метод, изключително като се има поради обстоятелството, че през последните години Peugeot непрестанно разчупва стандарти и основава стандарти. За информация, дано си напомним революционната и трансформирала се в емблема за марката i-Cockpit интериорна архитектура, която през тази година отбелязва своя 10-годишен празник.

Интересно несъгласие при 408 придава и употребяваната от Peugeot определяща го дума- Allure, която според от превода си- от британски или френски, значи прелест, само че и движение.



Привлекателност и движение има във всяко едно стилистично и дизайн решение в екстериора и интериора на 408. Основният акцент при модела попада върху извънредно ексцентричното осъществяване на купето, в което са комбинирани типични за разнообразни и " противопоставящи " се автомобилни сегменти, като седан, SUV, кросовър и други, а крайната цел е била основаването на един впечатляващ повсеместен образ, който да притегля и радва наблюдаващият го. Основни детайли тук са солидната челна решетка и елегантното осъществяване на задната част с футуристичното изпълнените си светлинни модули.

Интериорът на 408 следва настоящата тактика на марката и вътрешността е изпълнена в типичната за компанията i-Cockpit архитектура, която има за цел да предложи на лидера, а и на останалите пасажери допустимо най-хубавото преживяване на пътя. Тук може да се разчита на отлична осведоменост, подсъзнателен и конфигурируем интерфейс с опция за персонализиране на бутони за бърз достъп до подсистеми и функционалности, съгласуваност и функционалност за възобновяване на бордовата система по въздуха (over-the-air), безжично синхронизиране на мобилен телефон, ергономия и върхово качество на материалите, като механически меш и алкантара.

Peugeot 408 стъпва на пазара с цялостния набор решения за асистиране на ръководството и повишение на сигурността на френската марка, подсигурени от данни от пет HD камери и 9 радара. В оборудването на автомобила могат да бъдат открити системи като нощно виждане, адаптивен круз надзор, система за предизвестие при заплаха от удар в задната част на автомобила, система за следене на транспортно средство в сляпата точка на погледа на лидера, матрични фарове и други.

Новото 408 е с съществени габарити дължина 4687 мм, широчина 1859 мм и височина 1478 мм, а индикаторите във връзка с междуосието и отстоянието от пътя са надлежно съвсем 2.8 метра и 19 сантиметра. От френската марка дават обещание опция за превозването на товари с размер от 536 (471 при PHEV хибридната версия) до 1611 литра.

Ролята на базов мотор в двигателната гама на Peugeot 408 извършва 1.2-литровият PureTech бензинов елемент, който генерира оптималната мощ от 130 конски сили и оптимален въртящ миг от 230 Нм. Подобно на всички други модификации на модела, тук предавателната кутия е автоматизирана, осемстепенна и чудесно конфигурирана- както за придвижване в градска среда, по този начин и за магистрални скорости.

Следващите две стъпки в гамата на 408 са непокътнати за бензинови зареждаеми (PHEV) хибридни задвижвания. Тук те са осъществяване във версии със 180 и 225 конски сили, като се разчита на работата на 1.6-литров PureTech мотор в мощностни версии 150 или 180 конски сили, електромотор с мощ от 110 конски сили и батериен модул с потенциал от 12.4 kWh. Последният детайл разрешава колата да бъде употребена в ролята си на 100% електрическа в продължения на до 64 километра, като в този случай междинният разход на гориво през първите 100 километра е едвам 1.2 литра.

Именно отличното пътно държание и общо чувство за 408 в този напълно електрически режим на работа ни кара да мислим, че 100% електрическия вид на модела ще бъде нещо в действителност забавно.

Модификационната гама на 408 ще бъде доразвита в допълнение на два етапа- през тази година ще бъдат стартирани нови хибридни версии на модела, а през 2024-а ще станем очевидци на пазарното лансиране на напълно електрически вид на автомобила, най-вероятно с обозначението E-408.

Какво тъкмо е новото 408, от Peugeot оставят на потребителите да решат сами за себе си, тъй като за едни това може да бъде приковаващ погледа футуристичен седан, за други елегантно комби, а за трети SUV модел. Ясно обаче е това, че е автомобил, който е ориентиран към тези от клиентите, които в действителност обичат колите. Които търсят и държат на новото, новаторското и особеното, и не са подготвени да жертват за тяхна сметка функционалността, различимият дизайн, модерните софтуерни решения и стила.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР