От Леонид Селиктар През годините съм имал удоволствието да седна

...
От Леонид Селиктар През годините съм имал удоволствието да седна
Коментари Харесай

M240i xDrive : Това ли е най-доброто BMW?

От Леонид Селиктар

През годините съм имал удоволствието да седна зад кормилата на доста BMW-та- базови единички, флагмански "седмички ", електрически SUV, спортни купета, умопомрачително удовлетворяващи на дълъг път GT-та... Но в никакъв случай досега не съм имал щастието да се докосна до автомобил, който има капацитет и качества, въз основата на които да кажа, че това може би е най-хубавото BMW, което в миналото съм управлявал.

Защото новото BMW M240i xDrive е необикновено положително не в едно отношение, а във всички. Нека ви опиша.

Още на пръв взор, автомобилът не оставя никакво подозрение каква е неговата същност- с обемни калници, солидна предна предна решетка, издължена междинна част и изтънена и като че ли "сритана " задна част. Всичко тук загатва, че адреналинът ще бъде на високо равнище, само че го прави по един доста обран и моден метод.



Подобно е и осъществяването на интериора. Дори един взор към предните седалки е задоволителен, с цел да стане ясно на всички, че тук крайната цел е била върховата опора. Многоконтурни, изпълнени в няколко равнини и с опция за спомагателни реглажи по зони, тези седалки се оказаха извънредно комфортни, след нанасянето на нужните корекции в региона на гърба. Същата е и обстановката с волана- един път нагласен на точната позиция, той се трансформира в продължение на мисълта и дава отлична противоположна връзка с пътя и надзор върху обстановката.

Хубави седалки и кормила, внимание към детайлите и направата обаче сме виждали безчет пъти от BMW. Истинската перла в конфигурацията M240i xDrive на BMW е комбинацията мотор, предавателна кутия и система xDrive.

Системата за задвижване на четирите колела xDrive е главен фактор във връзка с първата "същност " на автомобила- тази на дребният огромен пакостник, който единствено чака някой да натисне копчето на режима Sport, да разцъка спомагателните настройки, които предлага той, и да го "срита " както си би трябвало. Системата подсигурява освен в допълнение сцепление на гумите с пътя, трансформирайки колата в същински снаряд в права линия, само че и хипотетично животоспасяваща непоклатимост в завой.

Всеки един от представителите на втората серия купе на BMW идва общоприетоо с емблематичната за марката Steptronic предавателна кутия на ZF. Тази трансмисия, отгледана безусловно от кърмаче от баварската марка, е интегрирана в M240i в осъществяването си Steptronic Sport и предлага върхова точност, както и извънредно бърза и умна работа, в изцяло автоматизиран режим, и гъделичкащо удовлетворение в режим "по моите правила ".

И тук стигаме до сърцето на "проблема ", наименуван BMW M240i xDrive Coupe, а точно неговият мотор. Трилитров, редови, шестцилиндров, той е в положение да генерира оптималната мощ от 374 конски сили в диапазона 5500-6500 оборота в минута и оптимален въртящ миг от 500 Нм от относително ниските 1900/мин, до 5000/мин.

Съвсем целеустремено потеглих по автомагистрала Тракия в режима на работа Eco Pro и с самостоятелност по бордовия компютър от малко под 400 километра. 100 километра по-късно и след ръководство с доста малко под позволената магистрална скорост, свободният пробег на автомобила не беше мръднал и с километър. Не знам, не знам... Или сътрудника преди мен е драл техниката като за последно или черна магия някаква е това...

В същото време, при активиране на спортния режим, M240i xDrive се трансформира в извънредно потентна спортна машина, която е в положение да засрами съвсем всеки различен участник в пътното придвижване. В сухи числа, от BMW дават обещание, че купето може да подскочи до 100 км/ч за единствено 4.3 секунди и да развие оптималната скорост на придвижване от 250 км/ч, която несъмнено е електронно лимитирана.

Именно заради казаното в горните два абзаца дръзвам да настоявам, че M240i е най-хубавото BMW, което компанията е предложила досега на пазар. Защото марката има доста по-икономични, както и доста по-динамични пазарни единични оферти, само че нямаше такова единично, което може да бъде впечатляващо икономично и такова, което като че ли побеснява когато това бъде изтънчено от него.

Някой може да каже, но задните седалки са тесни... Правилно, само че ние работа там нямаме. А има и багажник- цели 390 литра.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР