От Леонид Селиктар Преди малко повече от година, Hyundai представи

...
От Леонид Селиктар Преди малко повече от година, Hyundai представи
Коментари Харесай

Hyundai STARIA : От всичко и по много

От Леонид Селиктар

Преди малко повече от година, Hyundai показа пред света напълно новия си модел- STARIA, който мигновено прикова погледите освен заради извънредно впечатляващият си и футуристичен дизайн, само че и заради обещанието да се трансформира в решение за подвижност от нов тип както за двама, по този начин и за 11 индивида. В взаимозависимост от желанията си, клиентите могат да разчитат на разнообразни равнища на осъществяване, включително и първокласното STARIA Premium с извънредни модулни решения и интериорни конфигурации със 7, 9 и 11 седалки.

Многофункционалният Hyundai STARIA е представител на един извънредно комплициран все още в Европа авто сегмент- този на многофункционалните (MPV) модели, който за жалост не се радва на изключително забележителен потребителски интерес през последните някоко години. Благодарение на мощните си качества като разработка от вътрешната страна на открито с главен акцент върху оптималното преживяване на борда, неповторимият дизайн, върховите и мощно нетипични за този клас системи за повишение на сигурността и комфорта, и общото си първокласно лъчение, STARIA на Hyundai разполага с капацитет да раздвижи бизнеса с MPV коли и да му вдъхне нов живот за утрешния ден.



Увереност в бъдещето на Hyundai STARIA компанията внася и вследствие на решението си да развие негова гама профилирани версии и да стартира на пазара еко-отговорни, включително и напълно електрическа, модификации.

STARIA дава обещание впечатляващ капацитет и под формата на лекотоварен автомобил с габаритите си от дължина 5253 мм, широчина 1997 мм и височина от 1990 мм. Благодарение на междуосието си от 3273 мм и версиите с две и три седалки, наличното товарно пространство може да доближи съвсем 5000 литра и да предложи опция за превозването на 3 европалета по едно и също време.

Още на пръв взор, Hyundai STARIA впечатлява с дизайна си, който е извънредно ексцентричен и като че ли изпреварил модерното автомобилостроене. Чувството, е все едно всеки миг купето ще се раздвижи, разчлени и от него ще се образува някой от правилните другари на Оптимус Прайм, Робокоп или персонален бодигард на Дарт Вейдър.

Сериозен акцент за "роботизацията " на STARIA е хоризонталният детайл на диодната дневна светлина, който прилича визьор и внася спомагателна хармония в заоблената предница на многофункционалната кола. Средната й част е доминирана от солидна челна решетка вид "пчелна пита ", а завършващи детайли са двата светлинни многоцеливи модула с по осем детайла.

Изтеглената надлъжна линия на Hyundai STARIA, разполагаем главно в тъмни цветове и с в допълнение тонирани стъкла, която е подчертана и подсилена от сериозното остъкляване на купето, намира мощен свършек в задната част на автомобила където още веднъж откриваме футуристично осъществяване на диодното осветяване във отвесно направление.

Качествата на дизайна на новия многофункционален модел на Hyundai бяха отличени съвсем незабавно след неговата лансиране, като автомобилът получи самопризнание под формата на оценката GOOD DESIGN, както и Best of the Best на Red Dot.

По отношение на задвижването, в България Hyundai STARIA се предлага с 2.2-литров турбоагрегат със 177 конски сили и може да бъде изпълнена с 6-степенна ръчна или 8-степенна автоматизирана трансмисия. За тези от клиентите, които търсят спомагателна непоклатимост и сцепление на пътя, моделът е разполагаем и във версия HTRAC с четири задвижващи колела.

STARIA стъпва на пазара с цялостният набор системи за повишение на комфорта и сигурността, с който разполага все още Hyundai, включително и система за отбягване на удар с транспортно средство начело, BCA помощник (Blind-Spot Collision-Avoidance Assist) и безжична система за предизвестие за слагане на защитен колан WM-SBR, която комбинира най-хубавото от света на сигурността и този на свободно плъзгащите се седалки.

В оборудването на автомобила могат да бъдат открити и система SEA (Safe Exit Assist), която блокира отварянето на вратите когато има заплаха от преминаващо в рискова непосредственост друго транспортно средство, камера за наблюдаване на задните седалки, тризонална климатична апаратура с въздуховоди в тавана, аудиосистема BOSE, система за косвено осветяване с избор сред 64 цвята, двойка лични седалки на втория ред с функционалност за завъртане на 180 градуса и трансформирането на вътрешността на колата в компактна заседателна зала, комфортни чашкодържачи и жабки, включително и в горната част на предното табло, и други.

Предното табло на Hyundai STARIA се отличава с два екрана, централно разположенията от които е 10.25-инчов и дава достъп и ръководство на бордовата инфо-комуникационна и мултимедийна система. Под него са образувани физически бутони за бърз достъп до огромна част от подфункционалностите на системата. Директно зад кормилото е изпълнен стилен, само че осведомителен, инструментален панел, който може да бъде персонализиран като показания.

Интересен акцент в интериора на STARIA са предните две порти, които са изпълнени на четири равнища, всяко едно от които предлага опция за депозиране на дребни и не чак толкоз предмети.

Hyundai STARIA се отличава също по този начин и с отличната видимост върху протичащото се към транспортното средство. Тук главният фактор е голямото остъкляване на купето, а когато не може да бъде реализирано непосредствено образно наблюдаване, най-често при маневриране в лимитирани пространства, лидерът може да разчита на набор камери, които подават цялостна картина на непосредствената местност на автомобила.

Достъпът до интериора се реализира чрез две общоприети предни и две плъзгащи се задни странични порти, като последните две, дружно с тази на товарното поделение, могат да бъдат отваряни/затваряни от разстояние посредством отдалеченото на автомобила.

Предните седалки на STARIA оферират отличен комфорт и ергономия, с помощта на ергономичното си оформление, интегрираните си подлакътници и системата за затопляне и вентилация.

Истинската перла навътре в многофункционалния модел обаче са предлаганите двойка Капитански седалки за втория ред. Освен контролиране на облегалката до съвсем хоризонтално състояние, тяхната система за ръководство разрешава обвързвано наклоняване на облегалката и долната част седалката, както и спомагателна разтягаща се опора за краката.

Допълнително улеснение и успокоение, STARIA внася в живота на потребителя с помощта на интеграцията на системата за съгласуваност BlueLink на Hyundai. Тя дава опция на притежателя или всеки с достъп до приложението да получава информация в действително време за локализацията на автомобила, статус и опериране с ключалките на вратите, местни цени на горива и други.

Въпреки, а може би и заради, сериозните си габарити, STARIA предлага решително държание на пътя, като тук фактор е и отличният ергономичен многофункционален волан и противоположната връзка която дава към лидера, удобно и безшумно пътешестване, даже по "прекрасните " български пътища, и като единствен "минус " на преживяването може да се уточни фактът, че скоростта на придвижване не се усеща и постоянно рестриктивните мерки биват неумишлено нарушавани.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР