От Леонид Селиктар По време на тазгодишното изложение IAA Mobility,

...
От Леонид Селиктар По време на тазгодишното изложение IAA Mobility,
Коментари Харесай

Спирос Фотинос може би е тайното оръжие на ZEEKR в Европа

От Леонид Селиктар

По време на тазгодишното ревю IAA Mobility, членове на интернационалното жури AUTOBEST се срещнаха със - изпълнителен шеф за Европа на една от най-младите, само че в това време и най-обещаващите, китайски автомобилни марки, които навлизат на европейския пазар- ZEEKR.

За разлика от ZEEKR, която съществува като част от огромното семейство на китайския колос Geely Holding от едвам 2 години, Спирос Фотинос има дълготраен (24 години) интернационален опит на разнообразни длъжности и управнически равнища в Toyota Motor (в Toyota и Lexus), както в Гърция, по този начин и в на световния европейски пазар, и Азия.

Именно този голям опит и обширен взор върху пазара, с който разполага Фотинос, и фактът, че немалка част от китайските производители на електрически автомобили назначават външни за европейския пазар ръководители, може да се трансформира в тайното оръжие на в Европа.

" ZEEKR има упоритостта да предложи умна електрификация и премиум качество на пазара ", споделя Фотинос. " Това е нашата упоритост ".

" Така че, несъмнено, отправната точка за нас беше Китай като вътрешен пазар, само че през цялото време разбирането и упоритостта беше това да бъде световна марка. Това е световна упоритост ", споделя изпълнителният шеф на ZEEKR в Европа. " Така че макар че началото беше в Китай, постоянно я имаше концепцията за отвън Китай- какъв е верният път напред, кои райони, какви модели, по какъв начин ще създадем това? "

" Фактът е, че това е разнороден пазар, с доста типове консуматори, с доста страни, доста типове регулации. Ако можете да намерите метод да съумеете дейно в Европа, можете да съумеете на всички места. Поради това, (Европа) е доста значима за нас ".

По време на срещата, Спирос Фотинос подчертава върху едно от преимуществата, с което разполага ZEEKR и с което, съгласно думите му, не може да се похвали никой различен китайски производител- личен дизайн център в Европа (Гьотеборг). Благодарение на него, представителите на марката, които се и ще се оферират на локалния пазар се разграничават значително от еквивалентите си за китайския пазар. Като образци за разликите, той уточни употребявани материали, настройки на окачването и даже структурата на седалките.

Фотинос обърна внимание и на забавна специфичност на бизнес тактиката на ZEEKR- " Ако открадна клиент от Tesla, да вземем за пример, или клиент от Polestar даже, аз с благополучие бих го направил, тъй като съм отчел продажба. Но какво в действителност реализирам с това във връзка с устойчивостта? И по тази причина споделяме, че нашата задача е да ускорим прехода към устойчива подвижност и основната дума е ускорим. Защото, с цел да ускорим, не е задоволително да взема клиент на Tesla, тъй като би трябвало да придобия лидер на автомобил с ДВГ, на дизелов автомобил, по тъкмо в премиум сегмента, който да се откаже от дизела и да премине на електричество. По този метод ускоряваме процеса ".

За реализирането на тази си тактика в Европа, от ZEEKR работят в няколко съществени направления- лансиране на артикули, които са близки като цена и предложение до техните съответни дизелови еквиваленти измежду конкуренцията, изцяло обслужване и обгрижване, което компанията възнамерява да осъществя със лично наличие, включително и разновидности за разнообразни типове финансиране, на съответния пазар, мобилни сервизни екипи и създаване на партньорска мрежа отвън страните на които участва, и цялостни решения за зареждане.

Наличните за продажба в Европа ZEEKR 001 и ZEEKR X ще могат, против в допълнение възнаграждение и с опция за прекачване при продажба на автомобила, да разчитат на сервизната стратегия ZEEKR Care, която дава обещание заводска гаранция от 5+5 години и 200 000 километра.

Един от заложените към Фотинос въпроси беше за това дали би могъл да съпостави процесите по взимането на решения на управническо равнище по време на неговата работа в Toyota и Lexus, и в този момент в ZEEKR.

" Това е като, това е като, не знам, може би спортна кола, която има право да се движи по пътищата, и автомобил от Формула 1. Разликите са безумни, безумно разнообразни. Процесът на взимане на решения, във връзка с скорост и във връзка с способността за пригаждане и реакция, е необикновено друг. И това е главната ни мощ, тя идва от обстоятелството, че можем да се движим доста бързо ".

" Много бързо вземаме решения и можем доста бързо да ги осъществяваме. Но също по този начин сме в положение да реагираме доста бързо, в случай че нещо не работи. Ако забележим, че се нуждае от конфигурация, от калибриране, можем да действаме доста бързо, тъй като одобряваме обстоятелството, че когато се движим с избрана скорост, би трябвало да сме подготвени за това, че ще има неточности. "

" И това не се отнася за нещо като " О, има неточност в софтуера ", а в това какъв брой бързо можем да разпратим отдалеченото обновяване (OTA) ".

" Традиционните OEM производители страдат от постепенно взимане на решения и не са сигурни, че сътрудниците им и доставната мрежа могат да бъдат с тях навреме. След което би трябвало да споделят и с дилърите си ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР