От Леонид Селиктар Моделното портфолио на Dacia е едно от

...
От Леонид Селиктар Моделното портфолио на Dacia е едно от
Коментари Харесай

Dacia Extreme: Черешката на баланса

От Леонид Селиктар

Моделното портфолио на Dacia е едно от най-балансираните сега на пазара. Предложенията на марката са ясно диференцирани като габарити, потребителска устременост и като съоръжение, и това дава успокоение и изясненост за потребителите по време на техния избор. Избор, който намира цифрово изражение в съвсем продажби за първите девет месеца на 2023 година и растеж в реализацията от 16.7% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Причините за триумфа на всеки един от продуктите на Dacia през годините бяха премерените стъпки в еволюцията на всеки един от моделите, в тяхната софтуерна база и не на последно място в уравновесеното настройване на равнищата на съоръжение. В оборудването на колите нямаше нищо ненужно, само че за сметка на това пък имаше всичко належащо, като този търговски прийом трансформира Dacia в избор на стотици хиляди трезвомислещи и ценящи средствата си консуматори на годишна база.

Основен фактор за известността на портфолиото й е този, че Dacia е в положение да отговори на потребностите на извънредно огромна и даже цялата потребителска група- марката предлага всички типове задвижвания, като единственото изключение, най-малко все още, е зареждаем (PHEV) хибрид. Компанията разполага с типичен бензинови и дизелови пазарни оферти, незареждаем хибрид, напълно електрически модел и шампионските двугоривни (бензин + LPG) модификации, които са в положение да предложат свободен преход от над 1000 километра при два заредени резервоара.

Единствените " залитания " отвън обичайното си предложение, Dacia правеше един път или два пъти в годината с лансирането на пазара на лимитирана серия, най-интересните от които бяха развити въз основата на емблемата Duster.

Преди към 2 години, Dacia направи забавна стъпка настрана от утъпкания си път и показа специфичната си версия Extreme, в началото при . В оборудването на SUV модела бяха включени редица нови за портфолиото му технологии и функционалности, които трансфораха модификацията в още по-привлекателно пазарно предложение, още повече на фона на неголямото " утежнение " в цената му.

Следвайки тактиката си за по-бавно, само че пък напоително, развиване, Dacia трансформира специфичната серия Extreme в ново и върхово равнище, и покри безусловно цялата си моделна гама, включително и новата и по-мощна версия на напълно електрическия Spring.



Сега всеки един от моделите на румънската марка, които се оферират в България, разполага с Extreme осъществяване, а пазарните му резултати сочат следващо попадение в целта- към 33% от всички поръчки са точно на новата топ-версия. Както на международно, по този начин и на локално равнище.

Какво обаче действително съставлява Extreme? Нивото, което идва с по няколко лични дизайн и стилични решения при обособените модели, е обединено от концепцията на екипа на Dacia да предложат на потребителите малко повече страст и жанр в ежедневната им подвижност.

Основната отличителна линия на Extreme представителите на марката е множеството детайли изпълнени в цвят на мед, включително капаците на външните огледала, декоративни детайли по предната ризница и специфичните, изпълнени в черно джанти, обозначителните знаци на съответния модел, накрайниците на въздуховодите, шевът на тапицерията и скоростния лост, приложения по вътрешните панели на вратите, и други.

Интересни дизайн и стилични решения се следят и във връзка с тематичните- авантюристичен, топографски претекстове под формата на винилови приложения за купетата, както и специфичните нови меки гумени стелки.

Специално за Extreme версиите на моделите, от Dacia лансираха и две екстериорни цветови решения- Cedar Green и Slate Blue (Spring). Новост също по този начин е новата тематична тапицерия- Microcloud, която предлага приятна композиция сред чувство на досег, визия, износоустойчивост и лесна поддръжка.

Интересна и потребна оригиналност, която идва с Extreme версиите на Jogger и Sandero Stepway е системата Extended Grip, която е основана с главната цел да помогне в тежки обстановки при придвижване отвън общоприетите пътни настилки, като усъвършенства сцеплението сред двете задвижващи колела. Duster? На него такива системи не му трябват, тъй като както към този момент нееднократно сме казвали, е извънредно потентен офроудър даже във версията си с две задвижващи колела.

Коментирайки технологиите в гамата на Dacia, няма по какъв начин да не споменем двете най-нови оферти на марката, а точно най-високотехнологичната й кола- , и новата и по-мощна версия на 100% електрическия Spring- .

Далеч от технологиите, само че по-близо до свободата измежду природата. По този метод пък може да определим неповторимата за промишлеността осъществена концепция на Dacia за основаването на комплект за трансформирането на така и така многопрофилният Jogger в пълноразмерен кемпер автомобил.

Комплектът Sleep съставлява дървена модулна кутия, която влиза тъкмо в товарното поделение на Jogger, след разгъването на която в пространството зад предните седалки се оформя двойно легло с размери 190 на 130 сантиметра и с пространство над него с височина от най-малко 60 сантиметра.



Хитроумно е и самото оформление на главната дървена структура, което разрешава в непосредствена непосредственост до ръба на багажника да се оформи поделение за багаж и хранителни запаси, а двукомпонентния похлупак да се трансформира в компактна масичка или работен плот.

Sleep пакетът за Jogger може да бъде доразвит на две степени- посредством специфичните затъмняващи щори и посредством поръчка на спомагателна палатка, което трансформира конфигурацията в почтено за по-продължително къмпингуване решение.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР