От Леонид Селиктар Изключително рядко на автомобилната сцена се появява

...
От Леонид Селиктар Изключително рядко на автомобилната сцена се появява
Коментари Харесай

Ranger Raptor закусва с камъни и си прави формички в дълбоката кал

От Леонид Селиктар

Изключително рядко на автомобилната сцена се появява автомобил, който действително няма пряк съперник на световния пазар. През предходната година, Ford показа напълно новото потомство на Ranger Raptor, който е точно такова потребителско предложение.

Ranger Raptor е само по рода си пазарно предложение не заради това, че с него няма невъзможни терени отвън пътя или заради обстоятелството, че се усеща чудесно и на автомагистралата, а заради финеса, с който са комбинирани тези качества в един автомобил, който по едно и също време може да бъде употребен както за наслаждение, по този начин и за доста работа с товарен потенциал от 650 кг и опция за изтегляне на ремаркета и товари с тегло от до 2500 кг.

Макар и развъртян въз основата на новия Ranger, който ще бъде стартиран на българския пазар малко по-късно през тази година, Ranger Raptor има цялостното право да бъде обособен в своя категория. Сред главните конструкционни и софтуерни акценти при пикапа могат да бъдат посочени нарастването от 50 мм в междуосието и ширината си, напълно новата предна решетка, C-образните диодни дневни светлини, също по този начин диодни задни светлини, матричните LED фарове, спомагателните решения за обезопасяване на разнообразни по габарити товари, мултимедийната и инфо-комуникационна система SYNC™ 4 в композиция с 10.1- или 12-инчов екран, опцията за осъществяване с два типа система за задвижване на четирите колела, нов селектор за избор на разнообразни режими на работа, система за видео-наблюдение към цялото транспортно средство, FordPass Connect интернет съгласуваност, отдалечено възобновяване на бордовата система и други.



В оборудването на новия Ranger Raptor на Ford, който може да нападна умерено водни трудности с дълбочина от 850 мм, са включени също по този начин 17-цолови джанти, тематично осъществяване на интериора с контрастни оранжеви акценти, първокласна аудиосистема B&O и други, а при предпочитание от страна на клиентите, от компанията са планували богат набор благоприятни условия за спомагателна персонализация на тяхната нова облага посредством портфолио от над 150 спомагателни оферти, включително профилирани за работа, градска приложимост и офроуд завършения.

Новият Ranger Raptor идва също по този начин с избор сред седем авансово конфигурирани режима на работа, четири от които за офроуд, особено създадено електронно следено адаптивно окачване FOX® Bottom-Out Control и неповторима за сегмента електронно следена изпускателна система с четири- Тих, Нормален, Спортен и Baja, преконфигурирани аудио профила.

Задвижването на Ranger Raptor е поверено на трилитров, V-образен, шестцилиндров EcoBoost турбоагрегат, доработен от Ford Performance, който дава обещание оптималната мощ от 292 конски сили и оптимален въртящ миг от 491 Нм. Двигателят е оборудван с Anti-Lag система, която се задейства при избор на особено създаденият режим на работа Baja.

Ranger Raptor може да бъде изпълнен и в още една двигателна версия, а точно с двулитров EcoBlue турбодизелов мотор с оптималната мощ от 205 конски сили и оптимален въртящ миг от 500 Нм.

Независимо от избора, новият Ranger Raptor идва в осъществяване с чудесно конфигурирана 10-степенна електронно управляема автоматизирана предава кутия, която предлага оптимална работа както при придвижване в режим 4L, по този начин и при автоматизираният 4А и 2H.

Спортният пикап предлага в действителност огромно многообразие с помощта на интегрираната си функционалност Trail Control. Тук лидерът може да избира сред три съществени режима- Нормален, Спортен и Хлъзгав път, при придвижване на общоприети пътни настилки, както и в офроуд режим сред четири- Rock Crawl, Sand, Mud/Ruts и рисков Baja за придвижване с висока скорост.

На пътното държание на Ranger Raptor, както на пътя, по този начин и отвън него, могат да завидят не дребна част от производителите на фамилни SUV-та, като тук функционалността на колата е " надградена " и посредством богатото многообразие благоприятни условия за персонализиране на товарното поделение. Въпреки несъмнено " лекотоварната " си същност, пикапът стои на пътя извънредно решително, с в действителност минимално наклоняване в завой и уверена и предвидима стойка при високи скорости.

Колкото и добре да се държи Ranger Raptor на пътя обаче, неговата същина е шофирането в офроуд условия. За предпочитане е средата да е камениста, кална или с водни трудности. Или пък с всичко вкупом. Благодарение на адаптивните си окачване и работа на задвижващата система, спортният пикап разполага със особено програмиран режим за всички съществени офроуд провокации отвън общоприетите пътища, включително и Baja за в действителност неповторимо високоскоростно, включително и аудио, преживяване.

Ranger Raptor е автомобил, който се купува със сърцето и душата, а не с разсъдъка. Той е оня фактор, който може да ви разсъни в събота рано сутринта и да ви заведе до и изведе от следващата кална баня в планината, оставяйки алтернативата по свалянето на десетките килограми засъхнала тиня по купето на някой различен. За вас остава само въпросът по маневрирането в по-ограничени пространства, тъй като колата е в действителност огромна.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР