От Леонид Селиктар Актуалната продуктова гама на Peugeot е една

...
От Леонид Селиктар Актуалната продуктова гама на Peugeot е една
Коментари Харесай

Обновеното Peugeot 2008: Повече стил, по-голяма батерия и увеличена мощност

От Леонид Селиктар

Актуалната продуктова гама на Peugeot е една от най-прогресивните и отличаващи се като дизайн в автомобилната промишленост. В същото време екипът на френската марка предлага модели с впечатляващи и като визия и като функционалност софтуерни решения, които еволюират във времето и стават все по-добри, потребни и удовлетворяващи по време на употребата си.

Следвайки тактиката за възобновяване и усъвършенстване на моделното си портфолио, с последна цел цялостната промяна на марката в производител на 100% електрически коли от , при започване на май тази година Peugeot показа пред света съществено обновената версия на хитовия си модел 2008. С пазарно лансиране през 2019 година и след съвсем 700 000 осъществени единици, автомобилът дебютира и в усъвършенстваната си напълно електрическа версия e-2008, продажбите на която от въвеждането й на пазара са на равнище от над 75 000 единици.

Промените при Peugeot 2008 включват както дизайна на екстериора и интериора, по този начин и софтуерната база, изключително при 100% електрическата му версия e-2008. Електромобилът получава нов задвижващ електромотор с увеличена до 156 конски сили мощ, който е доста прелестно развиване въз основата на приятното, удобно и доста уравновесено пътно държание на автомобила.



Не по-малко значима оригиналност при Peugeot e-2008 е особено усъвършенстваният за модела батериен блок, който към този момент е с повишен до 54 kWh потенциал и дава обещание свободен пробег от до 406 километра. Допълнителен доста позитивен фактор тук е фактът, че батерията може да бъде презареждана на бърза зарядна станция с до 100 kW, което от своя страна дава обещание зареждане от 20% до 80% за половин час.

По отношение на промени в дизайна на Peugeot 2008, обновената версия получава още по-приятно за окото стилно оформление на предната си част, в която, сходно на обновеното 508, са интегрирани новата емблема на марката, новите светлини и новата й светлинна еднаквост под формата на две тройки отвесни диодни модула.

В модификационното портфолио на 2008 са въведени също по този начин нови екстериорни цветове, включително Selenium Grey и Okenite White, нови 16-, 17- и 18-цолови алуминиеви джанти, нов 10-инчов екран на бордовата инфо-развлекателна и мултимедийна система, нов дизайн на инструменталния панел и други. Двата последни детайла са част от емблематичното за Peugeot оформление на предното табло i-Cockpit, което при 2008 още веднъж идва с 3D осъществяване на главните уреди и познатият стилен многофункционален волан с новата емблема на марката.

Отлична работа екипът на Peugeot е приключил при обновеното 2008 и в конфигурирането на обособените режими на работа на задвижващата система. Към познатите Еко, Спорт и Нормален, с помощта на консолидираното на системата GripControl, лидерът може да разчита на усъвършенствано сцепление в по-нестандартни и изискващи обстановки като придвижване по пясък, тиня или сняг.

Еко режимът на работа на електрическото Peugeot 2008 е чудесно решение за придвижване в градска среда, като по персонални наблюдения е в положение да отговори изцяло, в случай че не и даже да надвиши, обявеният от френската компания свободен пробег от 406 километра.

Основен фактор за усъвършенстваната успеваемост на електрическото 2008 е режимът B, при избор на който регенерацията на инерционната сила е много по-агресивна, а от там и дозареждането в придвижване на интегрираната батерия. Същият режим намира чудесно приложение при употреба на електрическия автомобил в градска среда, като корекциите на скоростта посредством спирачния педал стават съвсем непотребни.

Нормалният режим на работа на задвижващата система на e-2008 предлага прелестен баланс на конфигурацията реакция на електромотора-автономност, а в Спорт лидерът може в действителност да усети гъвкавостта и преимуществото на спомагателните 20 конски сили мощ на новия електрически мотор на модела.

В взаимозависимост от равнището на съоръжение и потребителските желания, обновеното 2008 идва с три USB-C врата, бързо безжично зареждане за мобилен телефон (15W), адаптивен круз надзор с функционалност за автоматизирано прекъсване и тръгване при придвижване в засилен трафик, помощник за следване на пътното платно, нови предна и задна камера и други.

Бензиновите версии на PEUGEOT 2008 са PureTech 100 (6-степенна ръчна трансмисия) и PureTech 130 (6-степенна ръчна и 8-степенна автоматизирана трансмисия), дизеловата версия е BlueHDi 130 с 8-степенна автоматизирана трансмисия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР