От Кремъл заявиха, че не са започнали дипломатическата война със

...
От Кремъл заявиха, че не са започнали дипломатическата война със
Коментари Харесай

Кремъл: Русия не е започнала дипломатическа война


От Кремъл обявиха, че не са почнали дипломатическата война със Запада, последвана от експулсирането на американски дипломати.Това беше реакция на координираните дейности на Англия и нейните съдружници след случая с отровения разузнавач.

„ Русия не е почнала дипломатическа война ”, това заяви пред публицисти Дмитрий Песков, представителят на съветския президент Владимир Путин. Той добави, че „ Русия в никакъв случай не е инициирала замяна на наказания ”, заяви Агенция Франс прес.

Англия упрекна Русия, че е виновна за отравянето на Скрипал и щерка му Юлия, което Москва отхвърля.

Лондон експулсира 23 съветски дипломати, повече от 25 други страни оповестиха при започване на седмицата сходни ограничения, в символ на взаимност с Англия. 28-те държави-членки на Европейски Съюз излязоха с декларация, че са се съгласили, че е доста евентуално Русия да е виновна за отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия на 4 март и подредиха изтеглянето на посланика на блока от Москва. Германия, Франция и Полша до момента споделиха, че всяка от тях ще изгони по четирима съветски дипломати, Чешката република и Литва – по трима, Италия, Дания и Холандия по двама, а Латвия - един. Съединените щати също по този начин оповестиха, че афишират за личност нон грата 60 съветски дипломати и затварят съветското консулство в Сиатъл. Канада, Австралия, Норвегия, Черна гора, Украйна, Молдова, Албания и Македония са част от страните отвън Европейски Съюз, които дружно със Съединени американски щати поддържаха Англия, като изгониха съветски дипломати от страната си.

Москва изрази негодуванието си от това и даде обещание да отговори на тези дейности и го направи четвъртък, като изгони 60 американски дипломати и затвори консулството на Съединени американски щати в Санкт Петербург.

България отхвърли да изгони съветски дипломати, както и Гърция, Португалия, Австрия, Малта, Словакия, Словения, Кипър и Люксембург.

България, Малта, Люксембург и Словакия извикаха посланиците си от Москва за съвещания. Премиерът на Австрия съобщи, че липсват задоволително доказателства за виновността на Русия в тази ситуация./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР