От края на юни Нидерландия е предоставила широк спектър от

...
От края на юни Нидерландия е предоставила широк спектър от
Коментари Харесай

Широк спектър от военно оборудване е предоставила Нидерландия на Украйна

От края на юни Нидерландия е предоставила необятен набор от военно съоръжение на Украйна, в това число и танкова „ Леопард 1 “, съобщи в обществената платформ „ Екс “ (бившия „ Туитър) министърът на защитата на Нидерландия Кайса Олонгрен, съобщи украинската организация Укринформ.

„ От края на юни Нидерландия е предоставила необятен набор от военно съоръжение на Украйна, като да вземем за пример танкове „ Леопард 1″, камиони и техника за разминиране “, се показва в обявата й.

На образование ще бъдат подложени украински военни. Ще се правят и ремонтни действия. Това отбелязва пресслужбата на нидерландското министерство на защитата. Освен това Нидерландия изпраща екипи от криминалисти. Те ще набират доказателства за съветски военни закононарушения.

„ Военната поддръжка от страна на Нидерландия стартира през февруари 2022 година, когато Русия изпращаше от ден на ден и повече бойци на границата с Украйна. На 24 февруари 2022 година Русия нахлу в Украйна. За Нидерландия е значимо Украйна да не загуби войната. Ето за какво държавното управление счита, че е доста значимо да продължи да поддържа украинските въоръжени сили “, написа пресслужбата.

Подробна информация за пакетите за отбранителна помощ, предоставени на Украйна, разгласява Министерството на защитата на Нидерландия. В пакетите са включени танкове Т-72, бронирани бойни машини, разследващи машини „ Фенек “, както и бронирани гаубици, 120-милиметрови минохвъргачки, пускови установки „ Пейтриът “, разнообразни типове безпилотни летателни апарати, радари и други артикули.

Отбелязва се, че с изключение на военната поддръжка, Нидерландия ще отпусне и филантропична помощ. Тя ще оказва помощ на жертвите на войната и ще подкрепи селското стопанство. Нидерландия също по този начин поддържа проучвания в региона на правата на индивида и нарушаванията на интернационалното филантропично право.

Споразумение за основаване на център за образование на бъдещи водачи на Ф-16 от Украйна подписаха неотдавна Румъния и Нидерландия.

Двете страни подписаха писмо за планове за основаване на база за образование на водачи на Ф-16 и техническото обслужване на самолетите в един от образователните центрове на румънска територия като част от приноса на страните за укрепване на противовъздушната защита на Украйна, съобщи „ 24 часа “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР