От края на месец юли изминаха шест дни, почти седмица.

...
От края на месец юли изминаха шест дни, почти седмица.
Коментари Харесай

Кога ще пуснат новите електробуси във Варна?

От края на месец юли изминаха шест дни, съвсем седмица. Обещанието, че новите електробуси ще заменят старите 30 годишни транспортни средства, които към момента действат по линиите на градски превоз, още веднъж не се състоя, това даде обещание пред БНР, кметът на Варна, Иван Портних.

Краят на юли това беше дадено от изпълнителя на терен. Мисля, че е на път да си съблюдава датата. Забавянето беше поради доставка за съоръжение на трафопост на Енерго про който да обезпечава съответната мощ за зарядните станции. Всъщност, последно като разговаряхме с " Градски превоз “ (08.07.2023-бел. Ред.) имат упования до края на месеца (юли) това да се случи. Обективно видяно, изпълнителят е на финалната права и напълно скоро ще тръгнат електробусите.

Припомняме, че беше дадена и още по ранна дата за стартиране на новите електробуси- Новите електробуси потеглят през пролетта във Варна. По време на срещата на кмета на Варна с президента на КНСБ Пламен Димитров (петък 5.08.2023), тематиката за електробусите още веднъж беше повдигната. Иван Портних сподели, че чака стартирането им, само че не се ангажира с дата.

Проблемът е, че старите рейсове не са климатизирани, част от тях даже нямат алтернатива,  в която прозорците да се отварят, защото са направени по този начин фабрично. За това признава в изявление за Българска национална телевизия и Николай Антонов, изпълнителен шеф на " Градски превоз " - Варна. В същото изявление Антонов прецизира, че публичният превоз във Варна се обслужва от 120 рейса. 35 от тях са без климатици.

Във връзка с следващия период който не беше спазен, потърсихме още веднъж шефа на общинския транспортьор, с цел да разберем, на какъв стадий е обстановката с новите електробуси, които към момента не са в придвижване.

Той изясни, че се работи по график. Има график, който се извършва от строителната компания, спечелила публичната поръчка, споделя той и прецизира, че постоянно пораждат непредвидени обстановки, които могат да забавят процеса. Антонов призна, че няма по какъв начин да отговори с акуратност по кое време ще бъдат пуснати новите електробуси.

По тематиката за изпочупените валидатори, Николай Антонов посочи, че казусът е общ и е от престъпно естество. Своевременно се алармира, когато се открият такива похищения. По думите му, камерите в рейсовете служат като доказателство, в случай че се реагира навреме, защото на всеки 13 дни, се презаписва нова видеоинформация върху старите записи.

Управителят на общинското дружество добави, че няма информация дали има хванати вандали, какъв брой са и какви ограничения са подхванати вероятно против хванатите лица. През последният месец са сменени всички валидиращи устройства в тролейбусите, добави Антонов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР