От край време шаранът бива свързван с трапезата за Никулден.

...
От край време шаранът бива свързван с трапезата за Никулден.
Коментари Харесай

Пълнен шаран за Никулден – трик, с който рибата ще се топи в устата ви

От край време шаранът бива свързван с трапезата за Никулден. Това е обичайно ядене, което домакините подготвят и сервират на масата. Всяка кулинарна магьосница се стреми да сътвори най-вкусния и апетитен шаран, който да надвиши смелите упования на гостите. Не постоянно обаче задачата е реализирана.

Имаме добра вест за вас. Днес ще ви издадем няколко специфики и хитрини, с помощта на които шаранът за Никулден ще бъде омагьосващо вкусен и всеки би изискал в допълнение в чинията си.
Какво би трябвало да знаем, когато готвим шаран?
Подготовката е едно от най-важните неща, в случай че желаете рибата най-после да се получи в действителност вкусна. Ако желаете апетитна вечеря, рибата би трябвало наложително да бъде прясна. В противоположен случай рискувате да разочаровате както себе си, по този начин и всички останали на трапезата си. Колкото по-пресен е шаранът, толкоз по-крехко ще е неговото месо, а миризма съвсем няма да се усеща.

Почистването на рибата е друга специфичност, на която също би трябвало да се обърне внимание. Важно е да се отстрани така наречен седефено копче, за което мнозина вероятно не са чували. Това е малко кокалче, намиращо се сред главата на шарана и тялото му изотзад. Ако не го премахнете в точния момент, рискувате да отдели неприятна мъка и усетът на ястието да се промени.

За предпочитане е да избирате шаран, който е без люспи. Да, има и такива типове. Така освен ще си спестите извънредно доста време, само че и кожата му ще е доста по-фина, хрупкава и вкусна.
Ето я и нашата рецепта за пълнен шаран:
Продукти, които ще са ви нужни:

• 1 шаран към 2 кг;

• 2-3 с.л. зехтин;

• 2 глави лук;

• 50 г ориз;

• червен пипер на вкус;

• 200 г домати консерва;

• сол на вкус;

• черен пипер на усет.
Лесна рецепта за пълнен шаран
Пълненият шаран е обичайната рецепта за Никулден, която все по-малко хора подготвят, тъй като си мислят, че е сложна. Всъщност няма нищо...

Как да го сготвим?

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в зехтин или олио. Към него се прибавят оризът и доматите. Овкусява се с черен пипер, червен пипер и сол на усет. Накрая се залива с 1 ч. ч. топла вода и се оставя да покъкри в продължение на 5 – 10 минути.

Почистеният шаран се поставя в тава, която преди този момент сте омаслили. Рибата се цялостни с оризовата примес, увива се с фолио и по-късно се поставя във фурна, загрята на 180 – 200 градуса. 20 минути по-късно премахвате фолиото и оставяте да се запича за още 10 минути.

Това е една фантастична рецепта за апетитен и апетитен шаран, който всеки ще оцени по отговарящ метод!

Още от РЕЦЕПТИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР