От коронавирус почина д-р Ани Ваньова, лекарката, била на първото

...
От коронавирус почина д-р Ани Ваньова, лекарката, била на първото
Коментари Харесай

Скръбна вест! Коронавирусът уби лекар от първото огнище на заразата в Монтанско /снимка/

От ковид умря доктор Ани Ваньова, лекарката, била на първото огнище на рисковата болест у нас в Монтанско, научи BulNews.
Жената се разболяла от ковид, само че била в положително положение. По-късно обаче се влошила и била настанена за лекуване в ломската болница, а по-късно била превозена до Пирогов в София, заяви шефът на МБАЛ „ Свети Николай Чудотворец “ в Лом доктор Георги Савков.
Майката на доктор Ваньова също дала позитивна проба за COVID-19 зараза, само че съумяла да се излекува от подлата болест.
Д-р Ваньова се оказала внезапно на първа линия при болестта, когато пламна огнището в монтанското село Василовци. Тогава при нея пристигнал мъж с грипоподобни признаци, който желал направление, че страда от шипове. Тя научила по-късно, че пациентът е инфектиран с ковид и сама се сложила под карантина, с цел да не бъде заразоносител. Сама известила инспекторите от РЗИ - Монтана. През това време се обадила в здравната каса и оттова ѝ назначили заместител за пациентската листа от село Василовци.
Д-р Ани Ваньова е приключила медицина в Плевен през 1994 година, а по-късно специализира обща медицина в София. Тя е коренячка от Лом и допоследно е била на поста си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР