От кората на плодовете и зеленчуците получаваме най-много енергия, защото

...
От кората на плодовете и зеленчуците получаваме най-много енергия, защото
Коментари Харесай

Задължително хапвайте тези продукти с кората, ето защо

От кората на плодовете и зеленчуците получаваме най-вече сила, тъй като тя е изложена на директна слънчева светлина. Тя съдържа най-вече фибри и цвят, а и повече хранителни субстанции, написа " Дарик ".

Повечето хора обаче считат, че всички плодове и зеленчуци би трябвало да бъдат обелени, преди да се употребяват. Но даже лимоновите и портокаловите кори могат да се употребяват като лечебно средство. Ето кои плодове и зеленчуци са по-полезни с кората:

Ябълки

В кората на ябълките се съдържа огромно количество пектин – фибри, които подкрепят метаболизма, намаляват неприятния холестерол и кръвната захар. Те имат противовъзпалителни свойства, защищават от висок холестерол, подкрепят производството на колаген.

Круши

Кората на крушата съдържа витамин С . Тя е богата на разтворими фибри , които я вършат желана храна. Тя оказва помощ също за предотвратяването на рака на дебелото черво .

Грозде

В семената и ципата му се съдържат флавоноиди, антоцианинови пигменти и ресвератрол. Те пазят кръвоносните капиляри и здравето на сърдечносъдовата система , богати са на огромно количество антиоксиданти.

Банани

Кората на банана е богата на магнезий , калий, витамини А, С, В6, В12 и протеини. Тя има също антибиотични, противогъбични и ензимни свойства.

Краставици

В кората на краставицата има огромно количество фибри и антиоксиданти , както и огромно количество витамин К . Почти всички фибри на краставицата се намират във външната ѝ част, а сърцевината съдържа главно вода.

Моркови

Антиоксидантите, които ни обезпечава този зарзават, се намират точно в обелката му или най-малко в по-голямата част от нея. Морковите са богати на полиацетилени – химично съединяване, което сега се изследва поради капацитета си да убива ракови кафези. А полиацетилените се намират главно в горния пласт на зеленчука.

Патладжани

Патладжанът, именуван още наследник домат, има високо наличие на хлорогенна киселина – един от най-мощните антиоксиданти, създадени в тъканите на растенията. Кората му съдържа веществото, наречено насунин, което защищава от оксидативен стрес. Освен това, с помощта на насунина, патладжанът оказва помощ за намаление на нездравословния холестерол.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР