От компанията са категорични, че застрахователите играят една от най-важните

...
От компанията са категорични, че застрахователите играят една от най-важните
Коментари Харесай

Zurich Insurance е лидер сред застрахователите по екологични инвестиции

От компанията са безапелационни, че застрахователите играят една от най-важните функции в битката с климатичните промени

Британската компания Asset Owners Disclosure Project (AODP), профилирана в разбор на капиталови планове, насочени към екологичните проблеми, оповести доклад, съгласно който европейските застрахователи изпреварват американските и канадските си сътрудници в своя метод към климатичните опасности.
Лидер измежду фирмите, които влагат с мисъл за околната среда, е Zurich Insurance. От 2012 година до момента застрахователят влага, спазвайки правилата на екологичното, общественото и корпоративното ръководство (ESG). " През 2014 година планирахме да влагаме в зелени облигации $2 милиарда и достигнахме този индикатор през предходната година, по тази причина в този момент удвояваме този наш ангажимент до $5 милиарда ", уточни Линда Фрайнер, началник на отдела по екологична резистентност в Zurich. Фрайнер разяснява още, че застрахователите играят една от най-важните функции в битката с климатичните промени и могат да въздействат върху качеството на вложенията в екопроекти.
През юни Zurich разгласи, че вложенията в зелени облигации на испанската мултинационална енергеийна и газова компания Iberdrola доближават 150 млн. евро, което е съкратило нездравословните CO2 излъчвания с 55 хил.тона годишно.
AODP има 10-годишен опит в класациите на най-големите институционални вложители в света и оценката на тяхната философия, обвързвана с климатичните опасности. Рейтингите се оповестяват обществено, като дават информация на бенефициентите, клиентите, вложителите и заинтригуваните страни.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР