От Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на

...
От Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на
Коментари Харесай

Националната детска болница - 40-годишен резил

От Комисията по взаимоотношението с неправителствените организации и жалбите на жителите и членове на здравната комисия се пробваха да сближат страната и Национална гражданска самодейност " За същинска детска болница ".

Мария Брестничка от Националната гражданска самодейност " За същинска детска болница " е удовлетворена, че подписката им е стигнала въпреки всичко до Народното събрание. Тя желае решенията за болничното заведение да се вземат бързо и дейно, както и в интерес на децата. Детската болница не е просто един градеж, една постройка, регистрира Брестничка. Нейното създаване е цяла идея за развиване на детското опазване на здравето .

Инициативата подлага на критика метода за избор на строител. Въпросът е извънредно неотложен, сподели още тя. Детската болница е фантазия на 40 години и не може да я бавим повече , съгласно нея.

От самодейността желаят цивилен надзор върху построяването на детската болница. Надежда Цекулова на собствен ред изясни, че сме на второ място в Европейски Съюз по детска смъртност. Данните са на Евростат, като пред нас е единствено Румъния. От самодейността желаят болничното заведение да е под специфичната грижа на страната и да не е просто комерсиално сдружение. Те желаят детската болница да основава просвета.

По мнението на Георги Михайлов от Българска социалистическа партия градежът на детската болница е 40-годишен срам. Този път болница ще се построи, предвижда той. Детското опазване на здравето е в пагубно положение , счита социалистът, а лечебните заведения, които са на облага, нямат детски отделения . Внимавайте да не ви подведат, обърна се Михайлов към националната гражданска самодейност.

Строежът на национална детска болница е стратегически за обществото въпрос , съгласи се и социалистът Георги Гьоков. Той очерта хронологията на казуса. Безспорна е потребността от болница, противоречиви са останалите въпроси по построяването й.

Заместник-министърът на опазването на здравето Жени Начева посочи, че за Министерство на здравеопазването детското опазване на здравето е приоритет. Министерство на здравеопазването поддържа публичния надзор върху строителството й. Следващата седмица ще има среща по тематиката за детската болница , тъй че тя да удовлетворява всички медицински стандарти за детско опазване на здравето. Начева е оптимист, че може да се реализира единодушие за упованията за националната детска болница.

Доктор Даниела Дариткова от ГЕРБ показа, че извървеният път за детското опазване на здравето не е лек. Тя регистрира приноса на Кирил Ананиев да се повдигне тематиката на равнище Министерски съвет. Трябва да се търси единодушие през разговор, зави още шефката на герберите в Народно събрание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР