От коалиция Обединени патриоти предлагат промени в Наказателния кодекс (НК)

...
От коалиция Обединени патриоти предлагат промени в Наказателния кодекс (НК)
Коментари Харесай

Патриотите искат промени в НК за неизбежната отбрана

От коалиция " Обединени патриоти " оферират промени в Наказателния кодекс (НК) които дават опция на честните и честни хора да защитят парцела и достолепието си. Това съобщи от трибуната на Народното събрание зам.-председателя на Оперативна програма Искрен Веселинов.

Основното изменение е, че защитата при нелегално навлизане в дома, ще е ненаказуемо. Той напомни редица случаи на навлизане в домовете на беззащитни хора, които не могат да се защитят от взломаджиите поради закона .

Много е значима тази материя, не трябва повече да се неглижира, съгласи се Павел Шопов от " Атака ", които са в същата коалиция. Според него в случай че се одобряват измененията, това ще е най-важното законодателно решение.

Валери Симеонов посочи, че законът е извървял дълъг път . Материята е извънредно комплицирана, счита той. Има опасности за осъществяване на закононарушение под прикритието на неизбежна защита, съгласно някои отзиви. Текстовете са уравновесени, похвали се той. Предлагаме ви отбрана на живота, посочи водачът на НФСБ .

Посегателствата върху живота поради дребни суми ни прави длъжници на обществото, безапелационен бе Симеонов. В Лондон през 18-ти век в центъра са издигани бесилки, с цел да бесят слугини, които са откраднали едно пени от господарите си , даде Валери Симеонов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР