От КНСБ смятат, че промяна на данъчните ставки, еднократен данък

...
От КНСБ смятат, че промяна на данъчните ставки, еднократен данък
Коментари Харесай

КНСБ иска еднократен данък върху свръхпечалбите и възстановяване на ставките по ДДС

От КНСБ считат, че смяна на данъчните ставки, еднократен налог върху генерираните свръхпечалби и възобновяване на всички ставки по Данък добавена стойност са методите за създаване на обществен бюджет с допустим недостиг.

Президентът на синдиката Пламен Димитров разяснява изказванието на някогашния финансов министър от Политическа партия Асен Василев, че е вероятен бюджет без орязване на обществени разноски и без повдигане на налози.

" Радвам се, че се дава обещание да не се пипат обществени разноски, само че това не може да стане единствено с увеличени данъчни доходи от събираемост при актуалните ставки. Трябва да се пипнат по някакъв метод налозите. Кои тъкмо налози и по какъв начин да се пипнат е въпрос на решение, което Народното събрание би трябвало да предложи. Най-правилното решение за нас е композиция от стъпки, включително и някои нови данъчни решения - ребалансиране на двата директни налога, т.е. сега е нужно нарастване на корпоративния налог и понижаване на налога върху приходите ", сподели Димитров, представен от БНР.

Сега на ход са политиците в Народното събрание, добави той и предизвести, че синдикатите приготвят специфична акция:

" Ще създадем кошница, този път същинска кошница, какво може да се купи с чистия размер на минимална заплата и с чистия размер на минималната пенсия. Ще напълним тази кошница, ще я сложим пред Народното събрание и ще питаме депутатите могат ли с тази кошница да изкарат месеца ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР