От ключово значение е демократите да са обединени, тогава и

...
От ключово значение е демократите да са обединени, тогава и
Коментари Харесай

Иван Костов: Голямата ми болка е разделеното дясно

От основно значение е демократите да са обединени, тогава и хората ще ги следват, сподели довечера във Варна някогашният министър председател Иван Костов по време на представянето на новата си книга „ Политиката от вътрешната страна “.

Модератор на срещата с обществеността бе писателят Захари Карабашлиев. Своя взор върху книгата показа и проф. Димитър Камбуров.

Моята болежка в този момент е, че демократичното общество още веднъж е разграничено, то е разпръснато в разнообразни обединения, които враждуват между тях, уточни Костов и напомни, че обстановката повтаря тази от средата на 90-те години. Нашата уязвимост беше неналичието на консолидация и това би трябвало да е най-важният урок за днешните политици, добави създателят. Той уточни още, че едвам след обединяването си демократите са съумели да слагат България на верните релси.

„ Политиката от вътрешната страна “ е книга на осмислени неточности и трупане на опит, сподели създателят. На въпрос какво би било посланието му към младежите, той показа, че отговорът би трябвало да намерят политиците на днешния ден. „ Ако младеж ме попита дали да се захване с политика, бих му споделил, че отвращението към нея в нашата страна е култивирано преднамерено, а задачата е хората с качества да стоят настрани “, уточни Костов. Той показа, че е благополучен, че преди години е поел предизвикването и не се е разрушил, не е станал неприятен човек.

Понякога дейната политика ми липсва, призна създателят, само че посочи, че е наясно, че към този момент няма сили и в случай че тръгне да се връща към нея, ще подведе хората. По думите му това, което може да направи, е да споделя своя опит. Костов сподели още, че в този момент написа втория том на първата си книга „ Свидетелства на прехода 1989-1999 “, който ще обхване интервала от 2000 до 2013 година.

Захари Карабашлиев уточни, че Иван Костов е единственият български политик от последните 30 години, който застава лице в лице със симпатизантите и съперниците си и приказва намерено с тях.

По думите на проф. Камбуров създателят на „ Политиката от вътрешната страна “ споделя своя опит, излага аргументите за неуспеха на прехода. Той акцентира още, че се желае кураж и геройство да изложиш пред читателя личните си неточности с вярата, че бъдещите генерации ще се поучат от тях.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР