От КАТ са измислили нов трик да събират неплатените глоби.

...
От КАТ са измислили нов трик да събират неплатените глоби.
Коментари Харесай

Катаджиите измислиха нов начин да вгорчават живота на шофьорите, няма измъкване

От КАТ са измислили нов трик да събират неплатените санкции. От 2 април те нямат право да вземат книжката или да стопират от придвижване, само че прибират синия шофьорски ваучър, жалваха се будни жители. Методът включва съставянето на акт за нарушаване по член 190 от Закона за придвижване по пътищата.

В текста написа, че водачът е задължен да заплати санкцията в едномесечен период. След 30 дни излиза наказателно разпореждане за 20 лева санкция, само че с цел да си получи синия ваучър, с изключение на тях, лидерът би трябвало да си заплати и старите отговорности.

Точно 40 036 водачи са осъдени с взимане на книжката поради неплатени санкции през последните 2 години.

По същата причина през 2019 и 2020 година са спрени от придвижване общо 9930 автомобила. Така дадоха отговор от Министерство на вътрешните работи на въпроси на сътрудниците от вестник “Труд ” по Закона за достъп до публичната информация.

Двете насилствени административни ограничения по член 171 от Закона за придвижване по пътищата бяха задраскани от Конституционния съд през март.

Поводът за решението станаха въведените през юни предходната година инспекции за неплатени санкции на границите.

От Министерство на вътрешните работи обаче оповестяват, че не водят обособена статистика за взети книжки и спрени коли на ГКПП-тата.

Според юристи хората, по отношение на които полицията е налагала тези ограничения на границата, могат да водят с триумф каузи по Закона за отговорността на страната и общините за вреди, само че за други случаи е малко евентуално да получат обезщетение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР