От изконните духовни ценности до смеха и танците, които превръщат

...
От изконните духовни ценности до смеха и танците, които превръщат
Коментари Харесай

„Седмица на духа“ и празнично настроение от Етъра и Дряново в ефира на bTV по случай Великден

От изконните духовни полезности до смеха и танците, които трансформират мотивите в празници – специфичната стратегия на bTV във връзка Великден среща феновете със актуалните будители, които поддържат духа на българите жив и бодър. От понеделник до петък в ефира на „ Тази заран “ особено място ще откри емблематичната поредност „ Седмица на духа “, а празничният уикенд ще предложи на феновете срещи с духовити и именити посетители от цяла България в „ Тази събота и неделя “.
" Седмица на духа ": Жоржета Чакърова за живота на сцена Пет години играхме без пари спектакъла „ Приказки ”, спомни си актрисата
Празничната стратегия на bTV стартира през днешния ден с посещение на Жоржета Чакърова за ролята на изкуството в сложни за обществото времена.

Снимка: bTV

Кирил Маричков ще беседва с Антон Хекимян за свободата като вътрешно чувство и блян на всеки създател в идващите дни от празничната седмица.

Снимка: bTV

Театралният режисьор Диана Добрева и поетесата и писателка Мария Лалева споделят пред феновете на „ Тази заран “ за силата на сцената и думите за одобряването на публичните полезности.

Снимка: bTV

Снимка: bTV

На Разпети петък в най-гледания утринен в България игуменът на Бачковския манастир Дядо Сионий споделя за значимостта на християнските храмове и къде в действителност живее Бог от Възкресението насам.

На Велика събота Алекс Кръстева ще придвижи феновете на „ Тази събота и неделя “ в Етъра, с цел да ги запознае с най-интересните непокътнати остарели занаяти и да се посмее с локалните зевзеци. За празничната атмосфера ще допринесат и изпълнителите от отбор „ Габровче”, които ще пеят и танцуват онлайн.

40-годишно другарство ще събере в студиото на bTV пред Жени Марчева поета Недялко Йорданов и композитора Хайгашод Агасян , чиито стихове и песни са емблематични за няколко генерации българи.

Диана Любенова ще срещне феновете с актрисата Мария Статулова , а бащата на „ Тоника” - композиторът Стефан Диомов , ще опише за пътешествията си по света.

В съботата преди Великден репортерите на „ Тази събота и неделя “ стартират и нова поредност, в която ще показват историите, с които българските села и градове се гордеят. Началото ще сложи Габрово – градът с най-вече новатори в България.

Навръх Великден Алекс Кръстева ще води феновете на bTV непосредствено в Дряново, с цел да ги срещне с наследника на Кольо Фичето - Михаил Неделчев, както и с родените в Дряново - футболиста от златното потомство САЩ’94 Пламен Николов и синоптика Минчо Празников.

Ще стане ясно и по какъв начин се живее в България – през погледа на заселилите се в региона британци. Зрителите ще посрещнат Възкресение Христово в Дряновския манастир , а майсторите на икони Антония и Димчо Димчовски ще опишат за работата си по иконата на архангел Михаил.

Специални посетители на Жени Марчева ще бъдат мъжът на годината - инвазивният хирург проф. Иво Петров, брачната половинка му Росица и синът им Иво, а от Австралия ще се включи и щерка им Глория. Христо Кидиков ще отвори селската си къща в Търновско и ще бухне козунаци особено за всички пред дребния екран.

Празничният „ Менделсон” пък ще опише любовната история на певицата Белослава и брачна половинка ѝ Евгени Йонов. А за край – за феновете ще звучи специфичен привет от отбор „ Балканджийче”.

*След триумфа на първото издание на „ Седмица на духа “ през декември 2015, рубриката се трансформира в традиция в дните към най-светлите български празници. Отвъд злободневните тематики и безредици от деня, екипът на „ Тази заран “ за следващ път реализира самодейността за да насочи светлините на прожекторите към хората с идея и обръщение и непреходните житейски въпроси.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР