От издирвания за шесторното убийство в Нови Искър рецидивист Росен

...
От издирвания за шесторното убийство в Нови Искър рецидивист Росен
Коментари Харесай

Още няма и следа от търсения за шесторното убийство

От търсения за шесторното ликвидиране в Нови Искър рецидивист Росен Ангелов, който осем години е бил издирван за излежаване на присъда за блудничество, към момента няма и диря.

В съботната нощ в региона на село Луково, където за последно се счита, че е живял 56-годишният Ангелов, е било извършено издърване с термокамери, а към този момент са пуснати и следови кучета. На мястото има екипи и на " Гранична полиция”, съобщи бТВ в неделя.

Росен Ангелов е извънредно добре физически квалифициран, алпинист е, познава местността и не е проблем за него да оцелее дълго време в планината, считат проверяващите. Освен това в региона има 25 вили и е допустимо той да се самонастани в някоя сграда.

Три-четири сигнала са били постъпвали през годините за обвинявания задочно Ангелов в убийството на считаната за негова държанка Кети Кюхова, брачна половинка й Николай Юнаков и неговия наследник Георги, щерка й Нанси и нейния другар Боби, както и майката на Кети Еленка руджиева. Тези сигнали са били проверявани от съответните структури на Министерство на вътрешните работи, само че без резултат, сподели ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и някогашен вътрешен министър Цветан Цветанов преуд малкия екран.

Той цитира и статистика за хора, които се укриват от управляващите.

„ Около 1100 са тези, които имат присъди, към 600 са тези, които са оповестени за задържане под стража. Във всички тези случаи се разчита на информацията, която постъпва, на дейната роля, която имат всички представители на локалната власт в отдалечените обитаеми места, и на районните инспектори”, сподели Цветанов.

Всички структури на Министерство на вътрешните работи търсят тези лица, само че когато се получи информация за дадени сигнали, незабавно се ревизират. За Росен Ангелов те са били безуспешни, тъй като информацията не е била доказана, добави той.

По думите му би трябвало да се подхващат организационни ограничения – всички институции да свършат своята работа и да има по-добра съгласуваност посред им.

Не би трябвало постоянно да прехвърляме отговорността на законодателството, тъй като и към сегашния миг имаме задоволително механизми, с които можем да се оправим, означи Цветанов.

Към сегашния миг проверяващите са безапелационни, че Ангелов е причинителят на шестте убийства на база експертизите и всички събрани материални доказателства, сподели още някогашният вътрешен министър.

Той е извънредно е рисков, по тази причина който го забележи, не би трябвало да подхваща никакви дейности, а просто би трябвало да осведоми способените органи, уточни Цветан Цветанов.
Бившият министър на вътрешните работи счита, че е нужна по-активна роля на представителите на локалната власт и регионите инспектори, като всички институции си свършат работата при добра съгласуваност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР