От Асоциацията на концесионерите на морски плажове благодариха на министъра

...
От Асоциацията на концесионерите на морски плажове благодариха на министъра
Коментари Харесай

Българските плажове са на топ ниво, перфектни са и очакват първите туристи от събота

От Асоциацията на концесионерите на морски плажове благодариха на министъра на туризма Евтим Милошев за бързата и съответна реакция във връзка с приемане на разпореждане на Министерски съвет за новите условия в Наредбата за водноспасителна активност

„ Българските плажове са на международно равнище. На 1-ви юни чакаме туристите с готова линия, отговаряща на всички нормативни условия “, съобщи Кирил Спасов от Асоциация на концесионерите на морски плажове, във връзка идното разкриване на летен туристически сезон 2024.

Осигурен е достъпът на хора в неравностойно състояние до плажа, както и стигането им до водата посредством профилиран преносим шезлонг, който има и плавателна дарба.

„ Всички плажове у нас, които са отличени със Син байрак имат налични тези съоръжения, тъй като това са част от условията. Останалите концесионери ще бъдат длъжни да обезпечат такива плаващи шезлонги от идната година, в осъществяване на измененията в ЗУЧК “, посочи Кирил Спасов.

От Асоциацията на концесионерите на морски плажове благодариха на министъра на туризма Евтим Милошев за бързата и съответна реакция във връзка с приемане на разпореждане на Министерски съвет за новите условия в Наредбата за водноспасителна активност.

Приетите промени бяха неизпълними поради неналичието на профилирани фрагменти и медицински личен състав, които в допълнение бяха планувани като условия в нормативния акт. Също по този начин са записани и промени в работното време на спасителите, които концесионери дефинират като ненужни.

„ Плажовете за този сезон ще бъдат обезпечени със спасители с работно време от 8 до 18 ч., както беше до в този момент “, сподели още Кирил Спасов. Цените на чадър и шезлонг на по-голяма част от плажовете остават непроменени - сред 7 и 10 лева


 Летуващите ще са в сигурни ръце - на опитни спасители с добра физическа подготовка  23 плажа по родното Черноморие са със " Син байрак " - интернационален документ за качество   На част от плажните линии са обезпечени сходни платформи, които ще оказват помощ за влизането на хора в неравностойно състояние в морето
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР