От Inc.com Ви съветват да приложите тези 7 техники за

...
От Inc.com Ви съветват да приложите тези 7 техники за
Коментари Харесай

Как да подобрим мотивацията си, вижте тези 7 стъпки

От Inc.com Ви поучават да приложите тези 7 техники за по-голяма мотивация.

На всеки му се случва да има мързеливи интервали. Но когато те се проточат прекалено много, значи има проблем. Колкото повече свикнете с бездействието, толкоз по-трудно ще ви бъде да върнете остарялата си мотивация и блян. От Inc.com поучават да се приложат тези 7 техники за по-голяма мотивация.

1. Създайте лист със задания

Отлагането е в действителност елементарно, изключително когато приказваме за скучни ежедневни задания. Простото решение е да създадете система от няколко стъпки за всяка по-трудоемка задача. Организирайте лист, който да ви води през досадната част от всекидневието и да направи завършването на дилемите елементарно и бързо.

2. Засечете време

Ако изпитвате смут от дългите интервали, нужни за завършването на по-предизвикателните задания, задайте си таймер за 10 минути. В рамките на това време фокусирайте цялото си внимание и централизация върху тази задача, а по-късно си дайте отмора. Работата с времеви ограничавания може да усъвършенства вашата централизация и инерция.

3. Започнете от най-малкото

Когато сте изправени пред огромна, предизвикателна задача, елементарно може да се почувствате комплицирани и претрупани и да започнете да си търсите всевъзможни оправдания, с цел да избегнете работата по нея.

Разделете задачата на по-малки елементи и ще създадете метод на мислене, които ще ви даде нужната мотивация, с цел да се справите със задачата, даже и в случай че не сте в въодушевление, тъй като задачата ще бъде толкоз дребна, че нейното решение ще отнеме единствено момент.

4. Създайте възприятие за неотложност

Мързеливи хора отсрочват до последната минута, когато простата задача се е трансформирала в сериозен проблем. Възползвайте се от този табиет, като започнете да си поставяте самоналожени крайни периоди. Кажете си, че би трябвало да извършите нещо в границите на избран интервал и си представете, че неуспехът ще докара до отрицателни последствия.

5. Запишете концепциите си

Според една доктрина мързелът в действителност е метод за справяне с претоварването. Ако подобен е казусът и при вас, постоянното изчистване на вашето схващане от всички неща, които би трябвало да помните и вършиме, може да ви бъде от изгода.

Запишете всичко това на външен притежател, без значение от реда и формата, значимото в тази ситуация е те да бъдат отвън вашата глава, тъй че да можете да се фокусирате над дилемите, които вършите сега.

6. Използвайте 2-минутното правилото

Дейвид Алън, създател на „ Getting Things Done “, формулира тактика за работа с имейли. Според него, в случай че не може да се справите с даден имейл за 2, или по-малко минути, би трябвало да се заемете първо с него, в противоположен случай може да го оставите за по-късно или просто да го изтриете.

7. Потърсете сътрудник

Ако ви е мъчно да се справяте със периоди, намерете човек, който да ви държи виновни за поетите от вас отговорности. Ако този човек е суперактивен, още по-добре!

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР