От името на коалиция Продължаваме промяната – Демократична България искам

...
От името на коалиция Продължаваме промяната – Демократична България искам
Коментари Харесай

Кирил Петков: Време е да спрем с политическата риторика и да работим за България

" От името на коалиция " Продължаваме промяната – Демократична България " желая отговорно да заявя от трибуната на Народно събрание, че е извънредно време след толкоз безуспешни опити най-накрая българският парламент да проработи и да решаваме действителните проблеми на хората. С действителна законодателна стратегия, която да отразява същински значимите цели пред България “. Такава поръчка направи от трибуната в Народно събрание съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков при откриването на 49-ото Народно събрание. По думите му най-неотложните задания са приемането на държавния бюджет за тази година, битката с домашното принуждение, присъединението към Шенген и прочие

„ Имаме готови законопроекти, които би трябвало да бъдат признати от този парламент. За да влезем в Шенген, сътрудниците ни би трябвало да ни имат доверие. Не единствено е време, а действително към този момент сме изостанали с нужните закони по Плана за възобновяване и резистентност. Крайно време е да приемем антикорупционния закон. Време е да стане ясно, че всички са равни пред закона ", уточни Петков.
По думите му е извънредно време да се одобри бюджет с 3% недостиг, само че без да се подвигат налозите, а като се спрат корупционните течове.

" Ние, като коалиция, ще предложим законодателни начинания, които ще улеснят бизнеса. Време е да оправим и някои от грешките на предишния парламент. Още не мога да допускам, че законът за домашното принуждение не беше признат в предходното Народно заседание. Знаем, че всяка трета жена е жертва на домашно принуждение и нямаме право да мълчим по тази тематика. Време е да придвижим нашето общество напред с ясна законодателна самодейност ", добави Петков.

Кирил Петков заявява още, че обединението ПП-ДБ твърдо ще извършва обещанията, дадени на гласоподавателите, само че без да изневеряват на правилата си. " Ще предложим кабинет с втория мандат с тези цели. Време е да спрем политическата реторика и да стартираме да решаваме действителните проблеми на България ", уточни той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР