От името на двамата Тодоров заяви, че те не са

...
От името на двамата Тодоров заяви, че те не са
Коментари Харесай

След цял час при президента Тодоров и Кожарева: Не сме най-подходящите хора, съжалете ни

От името на двамата Тодоров съобщи, че те не са най-подходящите хора за виновната държавна позиция. 

Той разясни, че приказва и от името на Горица Кожарева, която стоеше до него. Двамата влязоха дружно и дружно излязоха от " Дондуков " 2.

" Ние не сме най-подготвените хора за тази позиция ", сподели Тошко Тодоров.

" Това е неразбирателство да се свежда до 10 индивида в страната. Не считаме, че сме най-подходящите хора ", добави той, като добави, че в България има доста други хора, които са по-компетентни.

" Съжалете ни, апелирам ви се, хора. Нека да се приберем, съжалете ни ", примоли се зам.-председателят Тошко Тодоров през журналистическата блокада и дъжда от въпроси.

Снимка: БТА

" Нали знаете, че е решение на президента ", отговори Тодоров на въпроса какъв е резултатът от консултацията с Румен Радев.

Медиите попитаха за какво тъкмо с двамата е траяла толкоз дълго време срещата на президента.  " Не ние дефинираме ", отвърна Тодоров.

Снимка: БТА

Преди двамата зам.-председатели на Сметната палата при Румен Радев се изредиха другите от конституционния лист за длъжностен министър председател - тримата поудправители на Българска народна банка и омбудсманът Диана Ковачева, а през вчерашния ден с президента се срещнаха шефът на националния трезор Димитър Радев, ръководителят на Народно събрание Росен Желязков и ръководителят на Сметната палата Димитър Главчев.

До момента никой от осмината евентуални номинации за длъжностен министър председател не издаде какво е решението на президента или какво е неговото персонално мнение по въпроса дали да се съгласи да поеме поста.

Междувременно Народното събрание по иницатива на ГЕРБ незабавно промени закона за Българска народна банка, за Сметната палата и за омбудсмана, с цел да уреди опцията, в случай че някой от управлението на трите институции стане длъжностен министър-председател, то да излезе в неплатен отпуск и да не си губи работното място след края на мандата на служебния кабинет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР