От играчка - плачка! Работа, като тази стара българска поговорка,

...
От играчка - плачка! Работа, като тази стара българска поговорка,
Коментари Харесай

Правейки нещо полезно, той сътвори и беля

От играчка - плачка! Работа, като тази остаряла българска сентенция, сътвори мъж във Варна. Резултатът от неговата активност бе забелязана от кореспондент на Varna24.bg .

Човекът, нает да коси трева в общинските площи на града, който бързайки да създаде проекта, не се съобрази, че наоколо има паркирана кола и я напръска с трева.

Явно е отнесъл голям брой мисловни хули от притежателя на автомобила, който е видял оклепаната си кола и ще би трябвало да я води на автомивка, с цел да я приведе в порядъчен външен тип.

Така става от играчка - плачка.

Апропо - изразът има забавна история. Той е фиктивен по време на бомбардировките в София от британски и американски самолети през Втората международна война. Тогава от летящите замъци са били пускани разнообразни предмети - най-често кукли, часовници и други джунджурии. В тях е имало бомби със закъснител. Децата не са знаели това и са ги отнасяли вкъщи, както гаргите отнасят в гнездото всичко ослепително що зърнат. Част от тези " находки " обаче са се взривявали в ръцете на малчуганите. Така се родил изразът " От играчка - да не стане плачка! ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР