От хилядолетия народите устройват градовете си около реки и в

...
От хилядолетия народите устройват градовете си около реки и в
Коментари Харесай

Активисти протестираха срещу изрязването на дървета около Марица, скараха се с директора на “Градини и паркове“

От хилядолетия народите устройват градовете си към реки и в това няма нищо инцидентно. Няма различен град в Европа, който по този начин безгрижно да е обърнал тил на сходен запас като река Марица. Този план е повече от неуместен и би трябвало да бъде преустановен неотложно.
Прочетете още
Според деятели откогато придвижването по бул. „ Марица-Юг “ е затворено, те имат опция да чуят звуците на реката и птичите песни.

„ Това състояние в този момент е по-добро от това, което следва да се случи. Няма никаква логичност в това, което се прави. Ние се борим местоположението да се трансформира в същинска паркова зона, тъй като досегашното ѝ положение също не беше приемливо. Вместо това ще получим автомагистрала в центъра на Пловдив “, съобщи пред наш кореспондент Тони Стойчева. Тя посети митинга с двете си деца, изтъквайки, че все по-често здравето на подрастващите е компрометирано поради нечистата градска среда.

Около тази позиция се сплотиха и останалите пловдивчани, посетили следващата гражданска проява срещу пробива под Водната палата. Скромна група деятели участва на изсичането на първите дървета, който ще бъдат отстранени, с цел да се осъществя плана по бул. „ Марица-Юг “.  Припомняме, че през днешния ден започва премахването на растителността от екипи на „ Градини и паркове “, разрешено с автограф на краткотрайно изпълняващия длъжността кмет Величко Родопски. Това се случи макар несъгласието на кметът на региона Георги Стаменов, върнал заповедта за изсичане на 63 здрави дървета.

Този управнически размах, демонстриран от шефа на Оперативна програма „ Градини и Парков “, осакатява един от най-красивите паркове в регион „ Централен “. Това разяснява пред TrafficNews райкметът Стаменов. Впрочем Веселин Козарев се появи за малко в затворения сектор на бул., където екипите му режеха растенията. Той бе посрещнат от недоволните, с които не беседва дълго:

„ На мен също ми е доста гадно, че режем дърветата. В петък имаше комисия с присъединяване на сътрудници от „ Градини и паркове “, Община Пловдив и проектанти, представители на компанията. Говорили сме, че ще създадем по този начин, че да се запазят оптимален брой дървета “, изясни Козарев на жителите.

След къса ревизия, шефът на предприятието си потегли. Екипите му обаче продължиха активност по заповедта.

Междувременно събралата се навалица показва неодобрение от това, че на оповестения митинг сутринта не е бил излъчен нито един представител на общината, който да откликне на въпросите им.

„ Дойдох сутринта в 7ч. Нямаше никой, който да отбрани този неприличен план на Община Пловдив “, добави Ирина Марудина.

Докато течеше скромния митинг от представители на администрацията дадоха брифинг по тематиката.

По време на него зам.-кметът по екология Анести Тимчев съобщи, че за него отводът на кмета на регион " Централен " Георги Стаменов да подпише заповедта за рязане на дърветата край реката " не е никакъв знак ". " В последна сметка този град ще се реконструира, реорганизира, той ще върви към бъдещето. Ще се наложи, развивайки този град, да отстраняваме избрана зелена растителност. Важно е да я възвръщаме и усилваме ", съобщи Тимчев.  

Повече за информацията, която изнесоха, прочетете тук:

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР