Oт харесвания и сърца до гневни емотикони. Реакции на двата

...
Oт харесвания и сърца до гневни емотикони. Реакции на двата
Коментари Харесай

Има ли промени за потребителите, след като "Фейсбук" вече е "Мета"?

Oт лайкове и сърца до гневни емотикони. Реакции на двата полюса във " Facebook " след новината, че американската софтуерна компания сменя името си и към този момент ще се споделя " Мета ".

25-годишната Ружа Стоянова e една от близо 4 милиона консуматори на Facebook в България. Промяната на името няма да се отрази на приложенията " Инстаграм ", " Facebook " и " Уотсап ".

" Реално аз нямам доверие, че има човек, който да не употребява Facebook за момента. Аз го употребявам, много от приятелите ми. Голяма част от всекидневието ни ", споделя Ружа.

Метавселената - такава, каквато я разказва Марк Зукърбърг, е бъдещето на обществените мрежи - виртуална действителност, в която потребителите ще поддържат връзка между тях.

" На нас се гледа като на обществена мрежа, само че в нашата ДНК ние сме компания, която основава технология за да свързва хората ", споделя Зукърбърг.

" Метавселената, както аз я разбирам, е може би микс от Стар Трек, 3D свят, в който живееш. Ако имате онлайн среща, благодарение на виртуалната действителност, може да седнете до някого, все едно е до вас, изясни Алън Адамсън - маркетинг специалист.

Според маркетинг експерта Алън Адамсън моментът за смяна на името на компанията не е инцидентен. Идва на фона на обвиняванията към Facebook, че дава превес на изявления, които провокират разногласия и разделяне. Тезата, че компанията слага облагата пред хората разви пред Конгреса и някогашната служителка Франсис Хоган.

" Зукърбърг се пробва да каже: " не гледайте какво става тук, вижте ето там, доста по-интересно е да си приказваме за бъдещето ", споделя н Адамсън.

И до момента в който феновете на виртуалната действителност нямат самообладание да се пренесат в " Мета ", критиците на Facebook споделят, че това още повече ще размие границите сред действителната и цифровата връзка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР