От Google провеждат експерименти с нова социална платформа, наречена Neighbourtly

...
От Google провеждат експерименти с нова социална платформа, наречена Neighbourtly
Коментари Харесай

Нова Google социална платформа се превръща в предизвикателство за конкуренцията

От Гугъл организират опити с нова обществена платформа, наречена " Neighbourtly " на територията на Идния. Платформата e определяна като " хипер-локална обществена мрежа " и е чат от програмата на Гугъл " Следващият милиард консуматори ". Услугата е стартирала на територията на Мумбай, само че доста скоро се е популяризирала и върху други градове.
Експерти от Софтуерния университет прецизират, че характерното при хипер-локалните обществени мрежи е тяхната местна устременост. За образец: влаков ватман в Мумбай станал очевидец на случай, по-рано този месец. Той употребявал приложението с цел да попита всички хора наоколо, по какъв начин би могъл да помогне на потърпевшия и отговорите били получени незабавно. Не след дълго машиниста разгласил благополучен завършек на историята: потърпевшият бил получил съответна здравна помощ, с помощта на получените препоръки. Цялата история се развива и стига до позитивна развръзка в границите на минути.
Локалната обществената мрежа подготвя връзката сред хора, които се намират близко едни до други. Чрез приложението те споделят отзиви и въпроси за най-различни неща: от производители на кухненски шкафове, разнообразни сервизи, онлайн магазини и какво ли още не.
Бройката на индийците, които употребяват смарт телефони доближава съвсем половин милиард и от Гугъл виждат в това опция във връзка с обществените мрежи да предложат платформа вид " всичко на едно място ". Според Сатиш Мийна, анализатор във Forrester Research, Гугъл се пробват посредством новата си платформа да се трансфорат в важен състезател в нишата на обществените мрежи, откакто колоса не съумя да се включи съответно в последната вълна обществени мрежи.
Автор: Георги Кацаров
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР